(Άρθρο): "Να ορθώσουμε ανάστημα στην προσπάθεια δημιουργίας νέων Δεκεμβριανών"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thepresident.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

«Να ορθώσουμε ανάστημα στην προσπάθεια δημιουργίας νέων "Δεκεμβριανών"»

Οι αγριότητες που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από μπαχαλάκηδες ο ειδικός φρουρός της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», είναι η κορύφωση μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας συγκεκριμένων κύκλων και οπαδών του αίματος να προκαλέσουν χάος σε κάθε γωνιά της χώρας.
Η ανατριχιαστική φράση «θα πεθάνεις» που ξεστόμισε ένας από τους δράστες της επίθεσης πρέπει να αφυπνίσει όσους αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις βάσει της κοινής λογικής και με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον ειδικό φρουρό και τους συναδέλφους του που τραυματίστηκαν.
Οι ψύχραιμοι παρατηρητές των γεγονότων καταλαβαίνουν ότι οι «εκδηλώσεις διαμαρτυρίας» των τελευταίων 24ωρων δεν είναι «αυθόρμητες». Αποτελούν μέρος μιας κλιμακούμενης και πολύ καλά οργανωμένης επιχείρησης αμφισβήτησης της κοινωνικής ειρήνης που αποσκοπεί στην πυροδότηση κοινωνικών αναταραχών.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη με την κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από 80 άτομα (σε σύνολο 80.000 φοιτητών του Α.Π.Θ.) τα οποία κρατούν «όμηρο» με τη βία το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Βόρειας Ελλάδας. Όσοι περνούν έξω από το campus του Αριστοτελείου βλέπουν στην πρόσοψη των κτηρίων αναρτημένα πανό στα οποία δεν υπάρχουν «φοιτητικά» αιτήματα, παρά μονάχα «προσκλήσεις» σε πορείες διαμαρτυρίας περιθωριακών ομάδων που σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με τις φοιτητικές οργανώσεις και συνθήματα που περιγράφουν τον δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα ως «αγωνιστή».
Όσον αφορά στην ανεκδιήγητη απόφαση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να παρέχουν με την παρουσία τους πολιτική κάλυψη στους καταληψίες ως αυτόκλητοι δικηγόροι, είναι άλλη μια απόδειξη ότι -δυστυχώς- η αξιωματική αντιπολίτευση υπονομεύει την κοινωνική σταθερότητα.
Αντί να επιλέξει το Κοινοβούλιο ως πεδίο της αντιπαράθεσης, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που σέβονται το κράτος Δικαίου, το μεταφέρει στο δρόμο παρέχοντας άλλοθι σε περιθωριακές ομάδες να μετατρέψουν τις πλατείες σε πεδία μάχης. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης θλιβερών φαινομένων μέσω των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να οδηγήσει τη χώρα στο βόρβορο της ανομίας και του αβυσσαλέου μίσους.
Όσο εκείνοι θα επιστρατεύουν μπαχαλάκηδες και θα σπεκουλάρουν πάνω στο θυμό, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πυροδοτήσουν το φυτίλι των κοινωνικών εντάσεων και επιδιώκοντας «νέα Δεκεμβριανά», εμείς θα συνεχίζουμε την καθημερινή προσπάθεια διασφάλισης της ενότητας του λαού μας.
Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου το 2021 να μην επιστρέψουμε στο 2008.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο σημείο καμπής όπου η Δημοκρατία, η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα συνολικά καλούνται να δείξει την ωριμότητά τους καταδικάζοντας τις καταλήψεις, τους μπαχαλάκηδες και την υπερβολική χρήση βίας από όπου και αν προέρχεται.
Καθαρές κουβέντες, στο κράτος Δικαίου δεν έχει θέση καμία «εκδίκηση» και η συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στην αντιμετώπιση των εχθρών της ούτως ώστε να μην επαναληφθούν παραβατικές συμπεριφορές.
Άλλωστε, οι ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες διακρίνονται από την επιτυχημένη διαχείριση της επόμενης ημέρας κάθε συμβάντος.