(Άρθρο): "Για την Ελλάδα της ελπίδας, της πρωτοπορίας, της καινοτομίας"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «Politik.gr» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

«Για την Ελλάδα της ελπίδας, της πρωτοπορίας, της καινοτομίας»

Μόλις το βράδυ της 7ης Ιουλίου κλείσουν οι κάλπες, για την Ελλάδα αρχίζει μια νέα, πιο αισιόδοξη περίοδος. Χάρη στην ψήφο μας ο ρεαλισμός θα επικρατήσει του λαϊκισμού, η ενότητα θα νικήσει το διχασμό, η πρόοδος τη στασιμότητα, η αλήθεια το ψέμα. Αφήνουμε πίσω το χθες και όσους το εκπροσωπούν, προχωρώντας μπροστά προς το αύριο. Αλλάζουμε κεφάλαιο και ενώνουμε δυνάμεις προκειμένου να εργαστούμε από κοινού για την Ελλάδα που μας αρμόζει, την Ελλάδα της πραγματικής ελπίδας, πρωτοπορίας, της καινοτομίας.

Στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζήσαμε και ακούσαμε πολλά! Παρασυρθήκαμε ως Έθνος από ανέφικτες υποσχέσεις, αφήνοντας τις τύχες της χώρας στα χέρια ενός κυβερνητικού συνονθυλεύματος που έσπερνε το διχασμό. Υποσχέθηκαν σκίσιμο των μνημονίων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Αντί αυτών υπέγραψαν την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, εκχώρησαν «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια, διακινδύνεψαν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, έφεραν δυο μνημόνια. Επιπλέον ζημίωσαν με 100 δισεκατομμύρια ευρώ την οικονομία, επέβαλλαν capital controls, ξεκίνησαν μαζικούς πλειστηριασμούς, υπερφορολόγησαν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, υπονόμευσαν τους θεσμούς, έδειξαν ασέβεια προς το κράτος Δικαίου, μα και μια αδιανόητη ανεκτικότητα σε παραβατικές συμπεριφορές τις οποίες «ξεπλένουν» αποκαλώντας τις ακτιβισμό...

Απέναντι στην Ελλάδα της μιζέριας η Νέα Δημοκρατία αντιπαρέβαλε από την πρώτη στιγμή τη δύναμη της αλήθειας και της ύπαρξης οργανωμένου κυβερνητικού σχεδίου.

Δεσμευτήκαμε για μείωση της φορολογίας με την καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα στο 9% από 22%, όπως και για μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δυο συντελεστών 11% και 22% από 13% και 24% που είναι σήμερα. Μεγάλο μας στοίχημα, επίσης, είναι το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων επενδύσεων -όπως του Ελληνικού- και η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης για να δρομολογηθούν χιλιάδες μικρότερες. Ακόμη δεσμευτήκαμε για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την πρόσβαση των νέων σε ένα σύγχρονο, ανοικτό και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα, την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια, ώστε να ξαναγίνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Εξίσου σημαντικό για εμάς είναι και το να αφήνεις τη Δημοκρατία να «αναπνέει», να εξελίσσεται και να λειτουργεί χωρίς πίεση και «ελέγχους» στη χώρα που γεννήθηκε.

Με σύνεση, μετριοπάθεια, πίστη στο σχέδιο, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας και αισιοδοξία ότι η Ελλάδα που μας αξίζει μπορεί να γίνει πραγματικότητα, στις 8 Ιουλίου σηκώνουμε μανίκια για ένα καλύτερο αύριο. Δεν ψηφίζουμε για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας!