(Άρθρο): "Στις 8 Ιουλίου έχω ένα όνειρο..."

Άρθρο Θ. Καράογλου στο περιοδικό «Polis» που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου 2019

«Στις 8 Ιουλίου έχω ένα όνειρο...»

Έχω ένα όνειρο, στις 8 Ιουλίου να ξημερώσει η ημέρα που το χαμόγελο θα επιστρέψει και πάλι στα χείλη των συμπατριωτών μου. Που η Ελλάδα θα πάψει να είναι δέσμια του κρατισμού, η επιχειρηματικότητα απενεχοποιημένη και το Έθνος μας θα οραματίζεται το αύριο με φλογισμένη ψυχή, περισσότερη και ειλικρινή αισιοδοξία.

Επειδή οι στόχοι και οι πράξεις μας είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον, θέλω την επόμενη ημέρα των εκλογών η πατρίδα μας να γίνει η χώρα των ίσων ευκαιριών. Να είναι αυτάρκης, ισχυρή, αξιοκρατική, αποτελεσματική, εξωστρεφής!

Με πολίτες δημιουργικούς, ενημερωμένους, οι οποίοι θα πορεύονται στη ζωή βάσει της αξίας και των ικανοτήτων τους και όχι των διασυνδέσεών τους.

Με μια κοινωνία που αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι, τη γειτονιά, στην καθημερινότητά της.

Με παιδεία που θα επενδύει στην αριστεία και δεν θα την αντιμετωπίζει ως «ρετσινιά», ενισχύοντας όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Με επιχειρήσεις που θα σέβονται τους εργαζόμενούς τους, δημιουργώντας σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της πραγματικής ανάπτυξης.

Με οικονομία που θα προσελκύει επενδύσεις, θα στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, θα προχωρά με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και δεν θα συντηρεί ελλείμματα.

Με πρόνοια και μέριμνα για τις ασθενέστερες τάξεις, τους άπορους, τους αδύναμους, εκείνους που δοκιμάστηκαν και εξακολουθούν να δοκιμάζονται από την κρίση.

Με θεσμούς που δεν θα έχουν εξαρτήσεις από την εκάστοτε εξουσία αλλά θα υπηρετούν με σεβασμό τον πολίτη, τις αρχές και τα ιδανικά τους.

Με τη νέα γενιά να παραμένει στον τόπο της και να μην αναζητά καλύτερη τύχη στο εξωτερικό λόγω έλλειψης ευκαιριών.

Ονειρεύομαι μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, ανθρώπινη, καινοτόμα, η οποία δεν θα αισθάνεται φυγάς του ονείρου, αλλά θα αντιδρά δυναμικά και θα ξεπερνά αποφασιστικά κάθε εμπόδιο που θα βρίσκει μπροστά της. Με θέληση και αισιοδοξία ότι όλα μπορούν να διορθωθούν. Που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, θα αποπνέει σεβασμό, θα δίνει χώρο στους πολίτες να εκφραστούν, θα δίνει άμεσες λύσεις στα προβλήματα και θα ενθαρρύνει τους πολίτες να τολμήσουν μεγάλα βήματα προς τα εμπρός δίχως να φοβούνται το ρίσκο.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν τα ηνία της χώρας να τα κρατά μια κυβέρνηση που θα πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.

Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται έναν άλλον τρόπο διακυβέρνησης. Πρώτα από όλα οφείλουμε να επιστρέψουμε στο δρόμο της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά του λαϊκισμού και να αντιστρέψουμε τις πολιτικές που μας κατέστησαν ουραγό των αναπτυγμένων κρατών στην Ευρώπη και τον ΟΟΣΑ. Απέναντι σε ιδεοληψίες που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει παντού, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να εκλέξουμε στις 7 Ιουλίου μια κυβέρνηση που να προτάσσει τις αρχές της ανάπτυξης, της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας. Που δεν θα αρκείται σε «χρυσές» μετριότητες, ούτε θα ικανοποιείται από χαμηλές προσδοκίες και κλειστούς ορίζοντες. Αντίθετα θα ενεργεί με τέτοιον τρόπο ώστε να λειτουργεί καλύτερα η δημοκρατία και θα συμβάλλει καθοριστικά στο να επικρατήσει στην καθημερινότητά μας ο ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος, βασιζόμενος πάντα στη σύνθεση απόψεων.

Και αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται ουτοπικά, απαντώ πως από εμάς εξαρτάται!

Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου αλλά οραματίζεσαι και ενεργείς με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.

Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουμε πως οι συμπολίτες μας δεν ζητούν εύκολες υποσχέσεις και ευχολόγια παρά μονάχα λύσεις για τα προβλήματά τους.

Θέλουμε η Ελλάδα να βγει πραγματικά από την κρίση και να προχωρήσει μπροστά με εγγυητές τους θεσμούς και αρωγό το κράτος.

Ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου το κυβερνητικό μας πρόγραμμα επιτρέπει σε κάθε έναν και σε κάθε μια από εμάς να βλέπει το σπίτι του ως χώρο ασφάλειας και όχι σαν πηγή επιβαρύνσεων.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Δεσμευόμαστε για τη μείωση φόρων και εισφορών, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων, δίνοντας έμφαση κυρίως σε εκείνους που δοκιμάστηκαν σκληρά από την κρίση.

Μιλούμε ευθέως για την υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα σύγχρονο, ανοικτό και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα που θα λειτουργεί ως μοχλός κοινωνικής προόδου.

Εγγυόμαστε, επίσης, την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες, καθιστώντας την πολιτεία σύμμαχο της κοινωνίας.

Τέλος, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.

Ενεργός και παραγωγικός πολίτης είναι ο ικανοποιημένος πολίτης για το επίπεδο ζωής του και την οικογενειακή του ευημερία.

Μονάχα έτσι θα μπορέσει η κοινωνία μας να προχωρήσει μπροστά συλλογικά! Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας.

Αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα! Για αυτό δεν πρέπει να λησμονούμε πως την Κυριακή 7 Ιουλίου δεν ψηφίζουμε μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά πρωτίστως για τα παιδιά μας.

Έχω ένα όνειρο, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου οι Έλληνες να χαμογελάσουμε και πάλι! Με την ψήφο μας μπορούμε να το κάνουμε πράξη!