(Άρθρο): "Βασική ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολακισμός"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Πολίτης News» που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 22 Μαΐου 2019

«Βασική ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολακισμός»

Ο πολιτικαντισμός με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, επιβεβαίωσε ότι έχει επικοινωνιακή αντίληψη για την πολιτική ευθύνη και όχι ηθική.

Το λογικό και αυτονόητο σε κάθε δυτική χώρα ήταν να ακουστεί από τα χείλη του πρωθυπουργού, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο οποίος με το πρόσχημα του «αψύ Σφακιανού» του συγχωρούνται όλα, μια συγγνώμη...

Μάταιος κόπος όμως!

Δεν ένιωσαν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη όταν χάθηκαν 102 ζωές στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και εκείνοι παρίσταναν μπροστά στις κάμερες πως δεν γνώριζαν τίποτα...

Δεν το έπραξαν ούτε όταν πλημμύρισε η Μάνδρα Αττικής. Τότε δικαιολογήθηκαν ψελλίζοντας κάτι περί «στραβής ημέρας στη βάρδιά τους», κάνοντας το μόνο που γνωρίζουν καλά. Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση!

Προφανώς Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης δεν νιώθουν ότι έσφαλαν και άρα δεν υπάρχει λόγος να μετανοήσουν. Άλλωστε η λέξη «συγγνώμη» είναι πολύ «βαριά» για να την εκφράσουν άνθρωποι χωρίς χαρακτήρα και βιωματικές καταβολές.

Εδώ ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει «κύριο» τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον καθοδηγητή της νέας γενιάς τρομοκρατών, το «πιστόλι» της 17Ν, την ίδια στιγμή που μιλούσε στον ενικό στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λεπτομέρεια θα μου πείτε, που όμως εξηγεί γιατί η κυβέρνηση δείχνει παροιμιώδη ανοχή στους πάσεις φύσεως Ρουβίκωνες.

Το μόνο που γνωρίζουν τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πώς να επιτίθενται, να διχάζουν και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Στο Μάτι, για παράδειγμα, οι πρώτες πληροφορίες για ύπαρξη νεκρών αποδοκιμάστηκαν από κυβερνητικά στελέχη γιατί «θόλωναν» τo κυβερνητικό έργο. Τώρα έφτασαν στο σημείο τα «trolls» που στεγάζονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου να κάνουν υπερωρίες, διαδίδοντας fake news πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήθεν θα καταργήσουν το οκτάωρο, θα κόψουν τα επιδόματα, θα επιβάλλουν 7ήμερη εργασία και γενικά επιθυμούν να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος. Πρόκειται για σκόπιμη και τερατώδη διαστρέβλωση όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στη διακαναλική συνέντευξη έκανε λόγο για επταήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης και όχι για επταήμερη εργασία.

Από εκεί και πέρα ήρθε η ώρα να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες για τα συμπεράσματα που εξήχθησαν κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Πρώτον, σε κανένα σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας δεν ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών. Δεν το πιστεύει εξάλλου ούτε ο ίδιος. Δεύτερον, ο Πολακισμός καθιερώνεται εφεξής ως η βασική ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτον, ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στην ομιλία του για το μέλλον της χώρας. Μιλούσε γενικά και αόριστα. Τέταρτον, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές πρέπει να είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, μέμφεται τη ΝΔ όταν δίνει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις ευρωεκλογές -και αυτό είναι βέβαιο- το ίδιο βράδυ θα πρέπει να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές. «Καθαρή» νίκη της Νέας Δημοκρατίας ισοδυναμεί με «καθαρή» ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.