(Άρθρο): "Για όλα φταίει η ψήφος του χαβαλέ"

Άρθρο Θ. Καράογλου στο περιοδικό «Polis Local» που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου

«Για όλα φταίει η ψήφος του χαβαλέ...»

Για τον θεσμικό ξεπεσμό και τον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών που ζούμε τους τελευταίους μήνες, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ψήφος του χαβαλέ και της οργής!

Όσοι τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 «σπατάλησαν» το εκλογικό τους δικαίωμα, παρασυρόμενοι από τον θυμό που «γέννησε» η οικονομική κρίση, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την πολιτική φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται μπροστά μας. Με την ψήφο τους «σκότωσαν» τον κοινοβουλευτισμό, επιτρέποντας σε αριβίστες να καθορίζουν σήμερα τις τύχες της χώρας και να κρίνουν το μέλλον των επόμενων γενεών.

Κάπως έτσι κατάφεραν να περάσουν την πόρτα του κοινοβουλίου άνθρωποι με ελαστική συνείδηση. Τυχοδιώκτες που Θεό τους έχουν την εξουσία και μοναδικό κριτήριο την παραμονή σε αυτήν.
Το αποδεικνύουν, άλλωστε, καθημερινά με την τυχοδιωκτική στάση τους, η οποία όχι μόνο αλλοιώνει τη βούληση της κοινωνίας, καθώς νοθεύει το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά γίνονται συμμέτοχοι στον περίφημο «εκτσογλανισμό» της πολιτικής και της κοινωνίας που επιχειρεί συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη των εκλογών του 2012.

«Διότι ο εκτσογλανισμός», έγραφε το 2013 ο σημερινός επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, «η αντίσταση, ο αγώνας, τα κινήματα, η ανυπακοή, είναι η μόνη λύση».

Οι συγκεκριμένες λέξεις που ηχούσαν όμορφα στα αυτιά της κουρασμένης κοινωνίας μας, υπέκρυπταν τη στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μπαχαλοποιήσει την πολιτική και να εκφυλίσει τη δημόσια ζωή. Βλέπετε, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αντιληφθεί πως η πορεία προς την εξουσία περνούσε μέσα από την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος.

Για αυτό, με πρόσχημα την υποσχόμενη «αντίσταση» στους μνημονιακούς «Γερμανοτσολιάδες», έστησε μια φαύλη εκστρατεία ερεθισμού των οργισμένων αντανακλαστικών της κοινωνίας, θρέφοντας τα άκρα και τον λαϊκισμό, ούτως ώστε να δώσει λόγο ύπαρξης και χώρο δράσης σε κομματικούς σχηματισμούς χωρίς καμία ιδεολογική συγκρότηση που όμως υπηρετούσαν τη δική του στρατηγική.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο θλιβερό σήμερα όπου κυριαρχούν τα φαινόμενα της «γκαζόζας» και μιας κυβέρνησης μειοψηφίας που επιβιώνει χάρη σε «διπλοθεσίτες» δανεικούς βουλευτές.

Ειλικρινά, από το 2004 μέχρι σήμερα, που εκλέγομαι στην ελληνική Βουλή, δεν έχω ξαναζήσει παρόμοια θεσμική κατρακύλα, ούτε αντίστοιχο πολιτικό ξεπεσμό.

Για αυτό και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο πραγματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Δημοκρατία μας. Μπορεί να την επικαλούνται και να ισχυρίζονται ότι είναι κάθε... λέξη του Συντάγματος, ωστόσο την υπονομεύουν με κάθε πράξη. Πρώτα απαξίωσαν την παιδεία, τώρα ισοπεδώνουν τη δικαιοσύνη. Τους δυο, δηλαδή, βασικούς πυλώνες κάθε κοινωνίας που σέβεται τον εαυτό και τους πολίτες της.
Βαδίζοντας σε σκοτεινά μονοπάτια, άπαντες οφείλουμε να αντιληφθούμε την ανάγκη να επαναξιολογήσουμε την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού. Να προτάξουμε τη δημιουργική παρουσία έναντι της απαισιοδοξίας. Να επικεντρωθούμε στην ουσία κλείνοντας τα μάτια στις εντυπώσεις που αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Να παγιώσουμε την αλήθεια κόντρα στις κενολογίες που οδηγούν τον Ελληνισμό σε μια άνευ προηγουμένου αυτοχειρία.

Δεν είναι ριζοσπαστισμός να «ξεπουλάς» τη Μακεδονία και τη συνείδησή σου για ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο, ούτε φυσικά το να απαλείφεις από το Σύνταγμα την αναφορά ότι η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη χώρα. Δήθεν προοδευτική ξιπασιά είναι που στοχεύει στην «καρδιά» του ελληνισμού και της δημοκρατίας μας!

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως η πατρίδα μας δεν έχει περιθώριο για άλλους πειραματισμούς. Τελικά υπήρχαν χειρότερα... Ας πάψουμε, λοιπόν, ως Έθνος να πυροβολούμε τα πόδια μας, δίνοντας ψήφο στα κόμματα της διαμαρτυρίας που αποδεδειγμένα είναι κενά περιεχομένου-ιδεολογίας και ας αξιοποιήσουμε το εκλογικό δικαίωμα ως χρήσιμο εργαλείο προόδου και ανάκαμψης.

Tην ώρα της κάλπης -που πλησιάζει- η Ελλάδα θα γίνει χώρα-σύμβολο της νικηφόρας μάχης ενάντια στο λαϊκισμό που ανήλθε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες. Θα στείλει ηχηρό μήνυμα ότι οι περίκλειστες πολιτικές και οι τυχοδιωκτικές πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια δυτική δημοκρατία.