(Άρθρο): "Η λύση είναι μια, εκλογές εδώ και τώρα!"

Αρθρο Θ. Καράογλου στη ιστοσελίδα «Thessnews.gr», που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

«Η λύση είναι μια, εκλογές εδώ και τώρα!»

Το πρόβλημα της χώρας αυτήν τη στιγμή, λόγω της καιροσκοπικής συμπεριφοράς των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, δεν είναι αριθμητικό (151) αλλά πολιτικό. Αφορά στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας, δεδομένου ότι στο Μέγαρο Μαξίμου σκαρφίζονται προσχηματικές δικαιολογίες ώστε να... πιαστούν από το γράμμα του νόμου και να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία μερικούς μήνες παραπάνω.
Στο σημείο, όμως, που βρίσκεται σήμερα η χώρα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να κλείσει το συντομότερο δυνατόν ο εκλογικός κύκλος που άνοιξε με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό «Open». Η Ελλάδα δεν νοείται να είναι παγιδευμένη στις όποιες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα ή του προέδρου των ΑΝΕΛ. Ούτε φυσικά να κυβερνάται από μια «εύθραυστη» πλειοψηφία η οποία θα βασίζεται στο προσωπικό συμφέρον και όχι στο εθνικό.
Η λύση είναι μια, εκλογές εδώ και τώρα! Όπως, δηλαδή, συμβαίνει σε κάθε δυτική δημοκρατική χώρα, όταν η κυβέρνηση παύει να εκπροσωπεί την πλειοψηφία. Διότι δεν χωρά καμία αμφιβολία πως αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ από το υπουργικό συμβούλιο συνεπάγεται απώλεια της δεδηλωμένης.
Μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή από την κάλπη θα παρέχει στο σύνολο της χώρας την απαιτούμενη σταθερότητα ώστε να βαδίσει σε ασφαλέστερα μονοπάτια. Το απαιτεί επίσης η οικονομία μας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί το «ατού» του Αλέξη Τσίπρα, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.
Βλέπετε, τον διαψεύδει η σκληρή πραγματικότητα. Επί της διακυβέρνησής του η πατρίδα μας είναι ταυτισμένη με την ακραία λιτότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων αδυνατεί να εξοφλήσει στην εφορία οφειλές μερικών εκατοντάδων ευρώ, ενώ την ίδια ώρα οι συντάξεις έχουν καταντήσει «φιλοδωρήματα» εξαιτίας των διαδοχικών περικοπών τους την τριετία 2015-2018.
Οι παραπάνω αδιαμφισβήτητες αλήθειες δεν τιμούν τον πρωθυπουργό. Αντίθετα επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο. Σαν εκείνο που έκανε στις πλάτες μας όταν θεωρούσε τον Γιάνη Βαρουφάκη ως «asset» (πλεονέκτημα) της ελληνικής οικονομίας. Όπως τότε, έτσι και τώρα, οι επιλογές του αποδείχθηκαν καταστροφικές, με ανυπολόγιστες συνέπειες για σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας.
Αποτελεί, λοιπόν, υποχρέωσή μας να βάλουμε τέλος στις ημέρες απόλυτης εκτροπής που ζούμε. Μιας εκτροπής πρωτίστως θεσμικής και δευτερευόντως πολιτικής.
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος παίζουν άσχημο παιχνίδι στις πλάτες της Δημοκρατίας μας. Οφείλουμε να σταματήσουμε τους επικίνδυνους χειρισμούς τους, πριν να είναι πολύ αργά για την Ελλάδα μας.