(Άρθρο): "Τα παιδία παίζει..."

Άρθρο Θ. Καράογλου στη ιστοσελίδα «Grtimes.gr» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

«Τα παιδία παίζει...»

Ζούμε ημέρες απόλυτης εκτροπής! Πρωτίστως θεσμικής και δευτερευόντως πολιτικής... Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος παίζουν στις πλάτες της Δημοκρατίας, ανταλλάσοντας ψεύτικα τελεσίγραφα και βάζοντας προσυνεννοημένο τέλος σε έναν γάμο κομματικού και όχι εθνικού συμφέροντος, ο οποίος είχε εξαρχής ημερομηνία λήξης.

Στις επόμενες ώρες η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει τη γενεσιουργό αιτία ενός νέου πολιτικού τοπίου. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» άνοιξε έναν εκλογικό κύκλο ο οποίος πρέπει να κλείσει με προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν. Αφενός γιατί η χώρα δεν μπορεί να είναι παγιδευμένη στις όποιες επιλογές του προέδρου των ΑΝΕΛ και αφετέρου διότι η πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, πέρα από την αυτονόητη αλλαγή του μείγματος της ασκούμενης πολιτικής, προϋποθέτει κυβερνητική σταθερότητα.

Η Ελλάδα σήμερα είναι ταυτισμένη με την ακραία λιτότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας αδυνατεί να εξοφλήσει στην εφορία οφειλές μερικών εκατοντάδων ευρώ, ενώ ακόμα και οι συντάξεις έχουν καταντήσει «φιλοδωρήματα» εξαιτίας των διαδοχικών περικοπών τους την τριετία 2015-2018. Ως εκ τούτου, το να ακούς τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει δημόσια ότι η οικονομία είναι το «ατού» του, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί. Θα μου πείτε, ο ίδιος κάποτε είχε αποκαλέσει «asset» (πλεονέκτημα) τον Γιάνη Βαρουφάκη... Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία, τα πεπραγμένα της οποίας θα διερευνηθούν στην ώρα τους ώστε η Δικαιοσύνη να αποδώσει τις ευθύνες που πρέπει σε όσους «εμπνεύστηκαν» τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι από σήμερα διαμορφώνονται νέα δεδομένα και πολιτικές συνθήκες, η χώρα οφείλει να οδηγηθεί άμεσα σε πρόωρες εκλογές. Όχι αύριο, αλλά... τώρα! Αυτό αρμόζει και επιβάλλεται σε μια δυτική δημοκρατική χώρα. Ιδίως από τη στιγμή που η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το υπουργικό συμβούλιο αφαιρεί τη δεδηλωμένη από την κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της παύει να εκπροσωπεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και άρα στερείται πολιτικής νομιμοποίησης.

Οποιαδήποτε άλλη «εύθραυστη» κοινοβουλευτικά λύση και αν σκαρφιστούν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να «γαντζωθούν» στην καρέκλα της εξουσίας λίγους μήνες παραπάνω, θα είναι αποτέλεσμα συνδιαλλαγής κάτω από το τραπέζι.

Με λίγα λόγια, το πρόβλημα της χώρας αυτήν τη στιγμή δεν είναι αριθμητικό (151) αλλά βαθύτατα πολιτικό. Αφορά τα συνταγματικώς προβλεπόμενα και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Αυτήν οφείλουμε να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε.

Η παράσταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται στην τελευταία της πράξη. Και να είστε σίγουροι πως δεν μακριά ο καιρός που ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλά σε ακροατήριο από... μουσαμά, όπως ήταν και τα εκδοτήρια του Μετρό Θεσσαλονίκης.