(Άρθρο): "Προϋπολογισμός αυταπατών και τυχοδιωκτισμού"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

«Προϋπολογισμός αυταπατών και τυχοδιωκτισμού»

Ο προϋπολογισμός του 2019 σφραγίζει το τέλος ενός τετραετούς κύκλου αυταπατών, ανευθυνότητας, τυχοδιωκτισμού, αναποτελεσματικότητας και διαρκών εξαπατήσεων του ελληνικού λαού.

Αν τον διαβάσει κανείς προσεκτικά διαπιστώνει ότι επί της ουσίας πολλαπλασιάζει τα φορολογικά βάρη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφαιρεί τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προσθέτει νέα άγχη στους φορολογούμενους και διαιρεί όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Παράλληλα κινείται σε... εορταστικό κλίμα καθώς μας καλεί να πιστέψουμε σε Χριστουγεννιάτικα θαύματα. Ότι δηλαδή η ιδιωτική κατανάλωση θα ανακάμψει, οι επενδύσεις θα αυξηθούν, τα ληξιπρόθεσμα οφέλη θα σταματήσουν να συσσωρεύονται και ξαφνικά θα γεμίσουν οι τσέπες και τα πορτοφόλια των Ελλήνων με περισσότερα χρήματα, παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της αδιέξοδος πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επειδή, όμως, τα θαύματα από την πραγματικότητα τα διαχωρίζει η λεπτή γραμμή του ρεαλισμού, είναι προφανές πως ούτε η κυβέρνηση πιστεύει στον προϋπολογισμό που κατέθεσε. Εάν ο κ. Τσακαλώτος ήταν πεπεισμένος ότι όσα προβλέπονται είναι εφαρμόσιμα, θα τον παρέδιδε ο ίδιος στον πρόεδρο της Βουλής και δεν θα επιστράτευε... αντιπρόσωπο.

Αντίθετα, έχοντας «σκοτώσει» πρώτα τη μεσαία τάξη, επιβάλλοντάς της 29 νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, τώρα προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για την... κηδεία της.

Ειλικρινά δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση διότι αυτή είναι η Αριστερά! Συνώνυμο της υποτέλειας, της εξαθλίωσης, της φτώχειας, των κραυγών και του διχασμού.

Μόνο που πλέον τους μάθαμε πολύ καλά και δεν δικαιούνται να κουνούν το δάκτυλο σε κανέναν...

Το 2015 παρέλαβαν μια οικονομία η οποία έβγαινε από την κρίση. Η Ελλάδα είχε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και πρωτογενή πλεονάσματα. Τέσσερα χρόνια μετά και δυο κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ανταγωνιστικότητα της εθνικής μας οικονομίας υποχώρησε φέτος άλλες 4 θέσεις, το τραπεζικό σύστημα απώλεσε 25 δισεκατομμύρια ευρώ από καταθέσεις ιδιωτών, ενώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων περικόπτεται κατά 550 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά στο χρέος των πολιτών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αυξήθηκε 60% συγκριτικά με το τέλος του 2014.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο τελευταίο στοιχείο διότι τον περασμένο Σεπτέμβριο περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ επειδή συνέπεσε χρονικά με την εξόφληση της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος. Άρα ο λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία όσων δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ήταν γιατί δεν μπορούσαν και όχι γιατί δεν ήθελαν!
Το πιστοποιεί με στοιχεία της η ΑΑΔΕ, καθώς το 60% όσων έχουν σήμερα οφειλές στην εφορία (και οι οποίοι ανέρχονται σε 4,3 εκατομμύρια φορολογούμενους, δηλαδή σχεδόν ένας στους δυο Έλληνες), χρωστούν έως 500 ευρώ.

Η αδυναμία εξόφλησης του συγκεκριμένου ποσού είναι η μεγαλύτερη απόδειξη φτωχοποίησης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Εκείνοι που δήλωναν «σώμα και αίμα» των Ελλήνων, υποσχόμενοι ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια στην πλατεία Συντάγματος, ευθύνονται για το κοινωνικό και οικονομικό ολοκαύτωμα που επιχειρείται στη χώρα.

Απέναντι στη δική τους λογική της ακραίας φορολόγησης που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η ΝΔ έχει καταθέσει μια διαφορετική κυβερνητική πρόταση. Για εμάς η μείωση των φόρων είναι στρατηγική επιλογή και βασική προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας, χωρίς
χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Και ναι, κάποιοι μπορούσαμε καλύτερα... Το αποδείξαμε εξάλλου!

Το ίδιο θα πράξουμε και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα, μιας και πλησιάζει η ώρα που ο Ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας. Γιατί, Ελλάδα μπορούμε!