(Άρθρο): Κάλπικος και διπλής χρήσης ο προϋπολογισμός του 2019

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα "Myportal.gr", που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

«Κάλπικος και διπλής χρήσης ο προϋπολογισμός του 2019»

Όταν μια κυβέρνηση αρπάζει με βίαιο τρόπο περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ από την τσέπη μισθωτών και συνταξιούχων, για να τους επιστρέψει πίσω το 1 από αυτά με τη μορφή υποτιθέμενων παροχών, τότε αυτό δεν λέγεται «κοινωνική πολιτική», αλλά «αναδιανομή φτώχειας».

Όταν δε εφαρμόζει αυτήν την πρακτική παραμονές των εκλογών, έχοντας το θράσος μάλιστα να περηφανεύεται ότι καταθέτει τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, τότε πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια εξόφθαλμης εξαπάτησης του ελληνικού λαού, μέσω της δημιουργίας νέων αυταπατών.

Μόνο που η αλήθεια είναι ότι το αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσκρούει στην πραγματικότητα. Όχι τη δική τους, όπου όλα είναι καλώς καμωμένα βάσει της ιδεολογικής τους θολούρας, αλλά στη σκληρή και αδυσώπητη αλήθεια που βιώνουν εκατομμύρια συμπατριώτες μας. Εκείνης που είναι αποτέλεσμα μιας καταστροφικής, εγωιστικής, εμπαθούς πολιτικής η οποία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να ναρκοθετήσει τις προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση παριστάνει ότι ανοίγει το κρατικό πουγκί, αναζητώντας στην ουσία βολική ημερομηνία εκλογών, η Ελλάδα παραμένει εκτός αγορών. Το τραπεζικό σύστημα καταρρέει, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο συσσωρεύονται και δυστυχώς οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι.

Για αυτό και από το βήμα της Βουλής επισήμανα ότι ο προϋπολογισμός του 2019 μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί «κάλπικος» και «διπλής χρήσης». Κάλπικος διότι συνεχίζει μια πολιτική ακραίας φορολόγησης που ξεκίνησε το 2015 και κρατάει την ανάπτυξη σε ανεμικά επίπεδα. Και διπλής χρήσης διότι αφενός η κυβέρνηση τον χρησιμοποιεί ως προεκλογικό όπλο καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα «αριστερής χρυσόσκονης» και αφετέρου γιατί μέσω αυτού βάζει εμπόδια στο έργο της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ.

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι η οικονομία μας κυριολεκτικά κρέμεται από μια κλωστή, με τις οφειλές των πολιτών προς την εφορία να ανέρχονται σε περίπου 103 δισεκατομμύρια ευρώ και προς τα ασφαλιστικά ταμεία στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρόλα αυτά, δίχως ίχνος ντροπής, η συγκυβέρνηση επιχειρεί για πολλοστή φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το να σπέρνει φόρους και να θερίζει πλεονάσματα. Το επιβεβαιώνει άλλωστε η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία εκείνοι που το 2015 υφάρπαξαν την ψήφο των Ελλήνων υποσχόμενοι ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια, επέβαλλαν ως κυβέρνηση τους περισσότερους φόρους παγκοσμίως την τελευταία διετία και συνολικά 29 νέες φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος των πολιτών.

Απέναντι σε αυτήν τη φοροκαταιγίδα που πλήττει με μανία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η ΝΔ έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο πλάνο μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων. Το δικό μας κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι ο συντελεστής φόρου εισοδήματος για τα μικρά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα μειωθεί από 22% στο 9%. Ο φόρος επιχειρήσεων θα μειωθεί από το 29% στο 20% μέσα σε διάστημα δυο χρόνων. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% μέσα σε δυο χρόνια, ενώ ο ΦΠΑ θα μειωθεί κατά δυο μονάδες.

Επιπλέον ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής θα πάει στο 22% και ο κατώτατος από το 13% στο 11%. Θα μειωθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό και την εστίαση, θα αυξηθεί το όριο υπαγωγής του ΦΠΑ για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα τα ακαθάριστα έσοδα σε 25.000 ευρώ, όπως επίσης θα καταργηθούν σταδιακά η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Για εμάς στη ΝΔ η μείωση των φόρων είναι στρατηγική επιλογή. Αποτελεί παράλληλα και βασική προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας μας. Το τρίπτυχο της πολιτικής μας βασίζεται στη μείωση της φορολογίας, στη μεταρρύθμιση του κράτους και φυσικά στη γρήγορη εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Γιατί πιστεύουμε ότι ως Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, αλλά και μπορούμε καλύτερα! Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2019. Τον τελευταίο που κατέθεσε η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας!