(Άρθρο): "Με θετικό λόγο απέναντι στις πολιτικές θυμού και οργής"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «Voria.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

«Με θετικό λόγο απέναντι στις πολιτικές θυμού και οργής»

Με βασικό σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε», το 12ο συνέδριο της ΝΔ -που ξεκινά την Παρασκευή- θα αποπνέει ενότητα, διεύρυνση και κυβερνητική ετοιμότητα. Παράλληλα, θα στείλει σαφές μήνυμα στο εσωτερικό της κοινωνίας ότι η ώρα της πραγματικής ελπίδας είναι κοντά. Πως πλησιάζει η στιγμή της απαλλαγής της χώρας από την χειρότερη κυβέρνηση στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Με «όπλο» την αλήθεια και όχημα τον θετικό λόγο θα σταθούμε απέναντι στις πολιτικές του θυμού και της οργής. Ενωμένοι και πανέτοιμοι θα καταθέσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, «ακουμπώντας» κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που ονειρεύεται την πατρίδα του πιο παραγωγική, πιο αποδοτική, πιο αποτελεσματική.

Στο επίκεντρο της πολιτικής μας θα βρεθεί η μέση οικογένεια που θέλει να σταθεί και πάλι όρθια μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Ο νέος που είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην Ελλάδα αρκεί η πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα και να του δώσει όραμα για καλύτερες ημέρες ώστε να μην υποχρεωθεί να μεταναστεύσει. Ο άνεργος που αναζητά μια θέση εργασίας ώστε να αρχίσει να ονειρεύεται ξανά. Οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν το αυτονόητο, να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να μην αγωνιούν για το αύριο των παιδιών και των εγγονιών τους.

Αυτές τις αρχές και αξίες υπηρετεί απαρέγκλιτα η ΝΔ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της. Ως παράταξη του εθνικού καθήκοντος στάθηκε και εξακολουθεί να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε όλα τα εθνικά διλήμματα και τις προκλήσεις των καιρών.

Το ίδιο πράττουμε και τώρα, καλώντας τους συμπατριώτες μας να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού και να συνειδητοποιήσουμε ως λαός οτι δεν είμαστε «πελάτες» του πολιτικού συστήματος, αλλά συμμέτοχοι σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης το οποίο έχει ως δομικό του χαρακτηριστικό την αλήθεια.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η ιστορία γράφεται από εκείνους που συμμετέχουν και όχι από όσους απέχουν, καλούμε να συνταχθούν μαζί μας όσοι συμμερίζονται τις βασικές πολιτικές μας προτάσεις, ούτως ώστε να χτίσουμε τη χώρα σε γερά θεμέλια.

Μονάχα με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί ο στόχος της απαραίτητης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα επικυρωθεί μέσα από τη συμφωνία αλήθειας και εμπεριστατωμένης ελπίδας που παρουσιάζει ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά!

Η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε αφορά την ανάγκη να επιστρέψουμε στις δημιουργικές αξίες της ζωής που καθιστούν ισχυρές τις δημοκρατικές κοινωνίες. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η σκληρή δουλειά, η δημιουργική φιλοδοξία δεν είναι κάποιες αυθαίρετες έννοιες, αλλά ο σίγουρος δρόμος που θα μας οδηγήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, στην αλληλεγγύη και τη συνοχή.

Μπορούμε καλύτερα, με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με επενδύσεις σε νέες δουλειές, με μια πραγματικά υγιή επιχειρηματικότητα.

Αξίζουμε καλύτερα, επενδύοντας στην κοινωνία της γνώσης, της προκοπής και της προόδου.

Ελλάδα μπορούμε!