(Άρθρο): "Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Θέμα Χαλκιδικής» που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
(10-12-2018)

«Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα»

Το 12ο συνέδριο της ΝΔ θα αποπνέει ενότητα, διεύρυνση και κυβερνητική ετοιμότητα. Παράλληλα θα στείλει σαφές μήνυμα στο εσωτερικό της κοινωνίας ότι πλησιάζει η ώρα της απαλλαγής από την πιο καταστροφική κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Ενωμένοι και πανέτοιμοι θα καταθέσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής και στήριξης όλων των Ελλήνων. Στο επίκεντρο της πολιτικής μας θα βρεθεί η μέση οικογένεια που θέλει να σταθεί και πάλι όρθια μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Ο νέος που είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην Ελλάδα αρκεί η πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα και να του δώσει όραμα για καλύτερες ημέρες ώστε να μην υποχρεωθεί να μεταναστεύσει. Ο άνεργος που αναζητά μια θέση εργασίας ώστε να αρχίσει να ονειρεύεται. Οι ηλικιωμένοι που θέλουν να νιώθουν ασφαλείς και να μην αγωνιούν για το αύριο των παιδιών και των εγγονιών τους.

Το στίγμα της πολιτικής μας κατεύθυνσης είναι η αναγκαιότητα να λειτουργήσουμε ως χώρα και πάλι σωστά. Να κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού και να συνειδητοποιήσουμε ότι ως λαός δεν είμαστε «πελάτες» του πολιτικού συστήματος, αλλά συμμέτοχοι σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης το οποίο έχει ως δομικό του χαρακτηριστικό την αλήθεια.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη παράταξη της εθνικής ευθύνης. Είναι όμως και η παράταξη των ανοιχτών οριζόντων. Για αυτό και έχει ανοικτές πόρτες σε όσους συμμερίζονται τις βασικές πολιτικές της προτάσεις, οι οποίες θα ξαναχτίσουν τη χώρα σε γερά θεμέλια. Μονάχα με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί ο στόχος της απαραίτητης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα επικυρωθεί μέσα από τη συμφωνία αλήθειας και εμπεριστατωμένης ελπίδας που παρουσιάζει ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους τους Έλληνες, τονίζοντας τους ότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν και όχι από εκείνους που απέχουν.

Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά. Μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα!