(Άρθρο): "Συνέδριο ενότητας και κυβερνητικής ετοιμότητας"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «Ypnoupoli.gr» που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

«Συνέδριο ενότητας και κυβερνητικής ετοιμότητας»

Το 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Αθήνα, φωτίζει το μέλλον της μεγάλης μας παράταξης. Επιβεβαιώνει πως η φλόγα παραμένει άσβεστη στον πυρσό και αποπνέει ενότητα, διεύρυνση και κυβερνητική ετοιμότητα.

Από το βήμα του θα παρουσιάσουμε την Ελλάδα του αύριο, υπογράφοντας ένας νέο κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης και συμπόρευσης με κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά. Με όχημα τον θετικό λόγο θα αναδείξουμε την Ελλάδα της προκοπής, της προόδου της δημιουργικότητας, της λογικής και της αριστείας.

Στο επίκεντρο της πολιτικής μας θα βρεθεί η μέση οικογένεια που θέλει να σταθεί και πάλι όρθια μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Ο νέος που δεν θέλει να μεταναστεύσει και έχει κατασταλάξει να παραμείνει στην Ελλάδα αρκεί η πολιτεία να του δώσει όραμα για καλύτερες ημέρες. Ο άνεργος που αναζητά μια θέση εργασίας ώστε να βάλει τη ζωή του σε τάξη και να αρχίσει να κάνει ξανά όνειρα για το μέλλον. Οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς να αγωνιούν για το οικονομικό αύριο των παιδιών και των εγγονιών τους.

Αυτές είναι διαχρονικά οι βασικές συντεταγμένες της Νέας Δημοκρατίας ως παράταξη ταγμένη ψυχή και σώμα στην υπηρεσία της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του έθνους και του λαού. Αυτές τις αρχές και αξίες υπηρετούμε ως παράταξη του εθνικού καθήκοντος, καλώντας τους συμπατριώτες μας να συνειδητοποιήσουν οτι δεν είναι «πελάτες» του πολιτικού συστήματος, αλλά συμμέτοχοι σε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης το οποίο έχει ως δομικό του χαρακτηριστικό την αλήθεια.

Προσωπικά πιστεύω ότι η ιστορία γράφεται από εκείνους που συμμετέχουν και όχι από όσους απέχουν. Για αυτό καλώ να συνταχθούν μαζί μας όσοι συμμερίζονται τις βασικές πολιτικές προτάσεις της ΝΔ, ούτως ώστε να χτίσουμε τη χώρα σε γερά θεμέλια.

Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά!

Ως εκ τούτου η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε ως Έθνος αφορά την ανάγκη να επιστρέψουμε στις δημιουργικές αξίες της ζωής που καθιστούν ισχυρές τις δημοκρατικές κοινωνίες. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η σκληρή δουλειά, η δημιουργική φιλοδοξία δεν είναι κάποιες αυθαίρετες έννοιες, αλλά ο σίγουρος δρόμος που θα μας οδηγήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, στην αλληλεγγύη και τη συνοχή.

Μπορούμε καλύτερα, με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με επενδύσεις σε νέες δουλειές, με μια πραγματικά υγιή επιχειρηματικότητα.

Αξίζουμε καλύτερα, επενδύοντας στην κοινωνία της γνώσης, της προκοπής και της προόδου.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε! Διότι ιστορικό χρέος της ΝΔ είναι να αγκαλιάσει την κοινωνία και πατριωτικό της καθήκον να εγγυηθεί την εθνική ανασυγκρότηση.