(Άρθρο): "Θα στοιχειώνει τον Τσίπρα η Θεσσαλονίκη"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Δημοκρατία" που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

«Θα στοιχειώνει τον Τσίπρα η Θεσσαλονίκη»

Κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τα ψέματά του! Τις ανέφικτες εξαγγελίες και τις τερατώδεις αυταπάτες που έγιναν «θηλιά» στο λαιμό ενός ολόκληρου λαού.

Το σκίσιμο των μνημονίων, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, η αύξηση του κατώτατου μισθού, το παράλληλο πρόγραμμα και όλες οι «δεσμεύσεις» που... εμπνεύστηκε ο σημερινός πρωθυπουργός κατά την περίοδο που ετοίμαζε την έφοδό του προς την εξουσία, αποδείχθηκαν «κούφια λόγια» που τα παρέσυρε ο Βαρδάρης.

Οι υποσχέσεις του για μείωση της φορολογίας μετεξελίχθηκαν σε μείωση του αφορολόγητου και απώλεια ενός επιπλέον μισθού για χιλιάδες εργαζόμενους από 1ης Ιανουαρίου 2020.
Η δέσμευσή του για κατώτατο μισθό 751 ευρώ εξαϋλώθηκε από την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης και τους «φτωχούς» εργαζόμενους των 340 ευρώ.
Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά αποτελεί βασικό εισπρακτικό μέτρο της κυβέρνησης. Η ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ καθώς ο πρωθυπουργός δέσμευσε τη χώρα σε βαριά λιτότητα μέχρι το 2060, ενώ οι συντάξεις θα μειωθούν και άλλο από την πρωτοχρονιά του 2019.
Όσον αφορά στο περίφημο «σκίσιμο των μνημονίων» Υπέγραψε άλλα δύο, με το τρίτο να έχει ολοκληρωθεί στις 20 Αυγούστου και τη χώρα να έχει εισέλθει σε ένα -άτυπο- τέταρτο με σκληρή υπερφορολόγηση και νέα μέτρα.

Στο ίδιο κρεσέντο ψεύδους και λαϊκισμού θα επιμείνει και φέτος, καθώς ετοιμάζεται να ρίξει την τελευταία του ζαριά ενόψει της μακράς προεκλογικής περιόδου στην οποία έχουμε εισέλθει. Για πολλοστή φορά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να πλάσει μια πρόσκαιρη και παραπλανητική εικόνα. Πλέον, όμως, οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα λεγόμενά του είναι ισάξια του μηδενός.

Για αυτό φέτος του προτείνω να πρωτοτυπήσει, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας! Να πάψει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Να ζητήσει συγγνώμη για τα πολλά και μεγάλα ψέματα που ξεστόμισε από το 2012 μέχρι σήμερα, να εγκαταλείψει την εμφυλιοπολεμική ρητορική που χρησιμοποιεί κάθε φορά που βρίσκεται πολιτικά «στριμωγμένος» και να αντιμετωπίσει επιτέλους κατάματα την πραγματικότητα, όσο αμείλικτη και αν είναι.

Όχι άλλα ψέματα και ψηφοθηρικά «θα» στη ΔΕΘ κ. Τσίπρα! Μόνο αλήθειες... Ακόμη και όσες είναι δυσάρεστες. Εκείνες που δεν «χαϊδεύουν αυτιά» αλλά αποτυπώνουν με ειλικρίνεια την εικόνα της πατρίδας και της οικονομίας μας χωρίς να ωραιοποιούν πράγματα και καταστάσεις.

Η αποτίμηση της οικονομίας, οι σχέσεις με τους εταίρους, η ορθή διακυβέρνηση της χώρας προϋποθέτουν σύνεση και ρεαλισμό. Οι απατηλές προσδοκίες και τα «φθηνά» ανταλλάγματα δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για αυτό επαναλαμβάνω ότι στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πρέπει να κυριαρχήσει η φωνή της λογικής και όχι της ψηφοθηρίας. Όπως διαχρονικά πράττει η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας την αλήθεια
και αποτελώντας δύναμη εμπιστοσύνης για το αύριο της χώρας.