(Άρθρο): "Ο άλλος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη Ελλάδα της ΝΔ"

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα vimapress.gr που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 09 Αυγούστου 2017

«Ο άλλος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη Ελλάδα της ΝΔ»

Ζούμε περίεργες εποχές που τον «θόρυβο» στην πατρίδα μας τον προκαλούν, κατά κανόνα, όσοι φωνάζουν περισσότερο για να καλύψουν την έλλειψη επιχειρημάτων. Πρόκειται για τους περίφημους «εμπόρους ελπίδας» χωρίς πραμάτεια, οι οποίοι προσπαθώντας να αποκρύψουν τη δική τους... γύμνια επιχειρούν να κατεβάσουν τον πήχη προς τα κάτω σε όλα τα επίπεδα, σπέρνοντας στη συνείδηση της κοινωνίας τον σπόρο της μετριότητας και της απραξίας.

Βλέπετε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένας λαός χωρίς προσωπικότητα είναι πιο εύπιστος σε Μεσσίες και χοντροκομμένα είδωλα. Δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι η μετριοκρατία επιφέρει ως φυσική εξέλιξη την απαξίωση ή ακόμα και την καταστροφή. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συλλογική υποταγή σε έναν μορφωτικό πρωτογονισμό που θα γαλουχεί απολιτίκ και απάτριδες προσωπικότητες.

Στη λογική αυτή, η λυσσαλέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην αριστεία, τη σημαία, τον εθνικό μας ύμνο, την ιστορία, την Ορθοδοξία, τη Δικαιοσύνη και τους δημοκρατικούς θεσμούς, αποτελεί κομβικό μέρος ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου.

Πολιτική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι η απώλεια του εθνικού οράματος και ο μετασχηματισμός της κοινωνίας σε πεδίο ψευτοταξικής σύγκρουσης. Ποντάρει στην πόλωση, επιδιώκοντας να λειτουργήσουν κοινωνικοί αυτοματισμοί ανάμεσα σε εκείνους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν από την κρίση και όσους προόδευσαν και δημιούργησαν περιουσία στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ρηχή εμφυλιοπολεμική ιδεολογία για την οποία μας προειδοποίησε όταν χρησιμοποιούσε κατά κόρον στην προεκλογική περίοδο το επικίνδυνο και ακραία διχαστικό δίλημμα: «Ή εμείς ή αυτοί».
Σε δεύτερο επίπεδο προσπαθεί να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στους βασικούς πυλώνες που κρατούν όρθιο για αιώνες τον Ελληνισμό, ενώ την ίδια στιγμή εξυπηρετεί συγκυριακές πολιτικές σκοπιμότητες, χαϊδεύοντας τα αυτιά ενός φθίνοντος κομματικού ακροατηρίου.

Σε κάθε περίπτωση ο κανιβαλισμός των παραδοσιακών αξιών του Έθνους μας, όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, από το Μέγαρο Μαξίμου έχει ως απώτερο σκοπό τη σταδιακή άλωση της κοινωνικής συνείδησης, προκειμένου μέσω του ιδεολογικού προσηλυτισμού να επιβληθούν αναχρονιστικές αγκυλώσεις σταλινικού τύπου, οι οποίες με τη σειρά τους θα εγκαθιδρύσουν τον (εθνο)μηδενισμό.

Μας οδηγούν, δηλαδή, συνειδητά σε μια πνευματική χρεοκοπία, η οποία θα επιτρέψει την καθιέρωση στερεότυπων μιας ισοπεδωτικής εκδοχής της δημοκρατίας μας.

Απέναντι σε αυτήν την καταστροφική κατ' εμέ λογική, τον «άλλο κόσμο» του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία διατυπώνει μια εντελώς διαφορετική άποψη. Τη δική της πρόταση για μια άλλη Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να κάνει βήματα μπροστά και προς τα πάνω,
-πιστεύουμε ότι σχολεία χωρίς άμιλλα και στόχευση στην αριστεία είναι στρατωνισμός,
-πιστεύουμε ότι οδηγός μας πρέπει να είναι το παράδειγμα του καλύτερου και όχι του μέτριου ή του χειρότερου,
-πιστεύουμε στη δημοκρατία των άξιων και όχι στη δικτατορία της μετριότητας,
-πιστεύουμε ότι η παιδεία είναι εθνική υπόθεση,
-πιστεύουμε στη πολιτική με βάση τις αρχές και όχι τις σκοπιμότητες.

Μονάχα αν προσφέρουμε στα παιδιά μας παιδεία ανεπηρέαστη από τη χρησιμοθηρία θα δικαιούμαστε να μιλούμε για τη διαμόρφωση ενός κράτους δίκαιου απέναντι στους πολίτες, το οποίο θα εξασφαλίζει ισονομία για όλους, κοινωνική συνοχή, ευκαιρίες, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Τις βασικές, δηλαδή, αρχές της σύγχρονης δημοκρατίας.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τις ζωές μας στα χέρια μας, αρνούμενοι να συμβιβαστούμε με τη λογική της ήσσονος προσπάθειας.

Στο χέρι μας είναι να αντισταθούμε!