Άρθρο: «Tο disaster story του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά εργασίας»

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα "Vimapress.gr" την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

«Tο disaster story (η καταστροφική ιστορία) του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά εργασίας»

Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα διαλύεται και στην Κυβέρνηση πανηγυρίζουν.

Άκουσα τη Δευτέρα έκπληκτος τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά από το Υπουργείο Εργασίας για ρεκόρ 16ετίας στις νέες θέσεις εργασίας, όταν επί των ημερών του οι ευέλικτες συμβάσεις κυριαρχούν απόλυτα έναντι της πλήρους απασχόλησης.

Φαντάστηκε αύξηση μισθών 9,34% όταν όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι έχασαν το 18,9% του μισθού τους λόγω της εξοντωτικής φορολογίας, της αύξησης των εισφορών και της μείωσης του αφορολόγητου.

Πανηγυρίζει για μείωση της ανεργίας όταν η Ελλάδα εξακολουθεί να διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, με τη μακροχρόνια ανεργία να ξεπερνά το 70% του συνόλου της ανεργίας.

Κομπάζει για τη πάταξη της «μαύρης» εργασίας, όταν τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ καταγράφουν μείωση των πραγματικών ασφαλίσιμων ημερών εργασίας.

Είτε ο Πρωθυπουργός ζει σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητα, είτε στήνει προπαγανδιστικές φιέστες για να παραπλανήσει τους Έλληνες, η αλήθεια είναι μια και άκρως δυσάρεστη για την κοινωνία μας.

Το disaster story Τσίπρα-Καμμένου βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα και τους ειδικότερα τους νέους.

Το επιβεβαιώνει η έρευνα της διαΝΕΟσις, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα της διετίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει καμία ελπίδα, κανένα όραμα, καμία προοπτική δημιουργίας.

Ένας στους δυο νέους ηλικίας 18-35 χρόνων δηλώνει ότι υποστηρίζεται οικονομικά από τους γονείς του, το 20,8% δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τους λογαριασμούς του, το 29% πιστεύει ότι το βιοτικό του επίπεδο στο μέλλον θα είναι χειρότερο από των γονιών του, ενώ 3 στους 4 σκέφτονται να αναζητήσουν δουλειά εκτός συνόρων.

Ιστορικά και παραδοσιακά η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με πλούσια εμπειρία αποδημίας, όμως στα χρόνια της κρίσης διώχνει όλο και πιο μακριά τα παιδιά της.

Σήμερα περισσότεροι από 3.000 Έλληνες μηχανικοί δραστηριοποιούνται σε Δύση και Μέση Ανατολή, 18.000 γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό και περισσότεροι από 430.000 νέοι, στο σύνολο, μορφωμένοι και με επαγγελματική εμπειρία αναζητούν ένα καλύτερο αύριο μακριά από την Ελλάδα.

Δεν είναι αυτή η πατρίδα που μας αρμόζει.

Για αυτό στη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνουμε ένα εθνικό σχέδιο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά.

Κύριο μέλημά μας είναι να αποκτήσουν ξανά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δουλειές, ευκαιρίες, ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε χαμηλότερη φορολογία, οικονομία στο κράτος, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, τρόπους δεύτερης ευκαιρίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δοκιμάζονται εξαιτίας της κρίσης και φυσικά τρόπους για να επιτευχθεί ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ.

Δεσμευτήκαμε για μια Ελλάδα με Ελλάδα εξωστρεφή και με αυτοπεποίθηση.

Δεσμευτήκαμε για αύξηση του ποσοστού εξαγωγών στο 40% του ΑΕΠ μέσα την επόμενη πενταετία. Και θα τα καταφέρουμε!

Δεσμευτήκαμε για φορολογικά κίνητρα που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Δεσμευτήκαμε για εκσυγχρονισμό και απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Δεσμευτήκαμε για στήριξη της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας.

Και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, διότι η έξοδος από την κρίση περνά μονάχα μέσα από την απελευθέρωση της δυναμικής των Ελλήνων.