(Άρθρο): "Τα Πανεπιστήμια δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενα στέκια κ. Γαβρόγλου"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Δημοκρατία" που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

«Τα Πανεπιστήμια δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενα στέκια κ. Γαβρόγλου»

Το ακούσαμε και αυτό!
Στην Ελλάδα του «ό,τι δηλώσεις είσαι», ο κ. Κώστας Γαβρόγλου που παριστάνει τον Υπουργό Παιδείας, δήλωσε «αναρμόδιος» να αντιμετωπίσει τις εγκληματικές πράξεις που τελούνται εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες το μετατρέπουν σε άντρο ανομίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει το θράσος και την πολιτική ελαφρότητα, να απαιτεί από τους φοιτητές, τους καθηγητές και την Πρυτανεία να διώξουν εκείνοι τους διακινητές ναρκωτικών από τους χώρους του Πανεπιστημίου.

Έπρεπε, λέει, να υπάρχει «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα», λες και τα ΑΕΙ είναι αυτοδιαχειριζόμενα στέκια!
Και να φανταστεί κανείς ότι ο κ. Γαβρόγλου θεωρείται από τους... σοβαρούς της Κυβέρνησης!

Το σκεπτικό του είναι ενδεικτικό του κλασικού Αριστερού τρόπου αντίληψης των πραγμάτων αλλά και επικίνδυνο, γιατί επιχειρεί να αναβιώσει όλα τα «σκοτεινά» στοιχεία που αμαυρώνουν την εικόνα των Ελληνικών Πανεπιστημίων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή φοιτητών.

Σε κάθε χώρα της Ευρώπης τα Πανεπιστήμια ακτινοβολούν σε μια πόλη. Μονάχα στην Ελλάδα έχουν εξελιχθεί σε άβατα ανομίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ή σε χώρους κατασκήνωσης αλληλέγγυων.

Δυο άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση εντός του Α.Π.Θ. και η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα, αγνοώντας τόσο τις συνεχείς και αγωνιώδεις εκκλήσεις του Πρύτανη κ. Μήτκα, όσο και τις εντατικές προσπάθειές του να βρεθεί λύση σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό και επικίνδυνο ζήτημα που τείνει να αποκτήσει μόνιμη διάσταση.

Σε κάθε περίπτωση η δική μας άποψη είναι γνωστή. Η αίσθηση ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί, πρέπει να πάψει.

Οι εποχές όπου «φοιτητές» έχτιζαν καθηγητές στα γραφεία τους ανήκουν οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. Όπως συνεπάγεται ότι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών και φυσικά το θέμα του ασύλου δεν πρέπει να λειτουργεί ως άλλοθι παραβατικών ενεργειών.

Τα Πανεπιστήμια δεν είναι «γιάφκες» αλλά (πρέπει να είναι) το κέντρο δόμησης μιας καλύτερης κοινωνίας, γιατί η καλή παιδεία είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.

Μιλώντας για παιδεία δεν εννοώ τις απλές γνώσεις, μα για την παιδεία που μορφώνει και διαμορφώνει υπεύθυνους, σκεπτόμενους και κοινωνικά ευαίσθητους πολίτες με άποψη.

Μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορείς να αποψιλώσεις εκ βάθρων τις «σάπιες» νοοτροπίες του χθες που μας οδήγησαν στη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση.

Θα επιτρέψουμε, λοιπόν, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να συνεχίζουν μεθοδικά και εσκεμμένα την ταύτιση στις συνειδήσεις μας της αριστείας και της διαγωγής με την καταπίεση;

Θα συνεχίζουμε να υποκύπτουμε στον πολιτικό μαρξισμό τους;

Θα αποδεχθούμε την προτροπή Γαβρόγλου περί ενός αναρχοκρατούμενου κόσμου όπου θα κυριαρχεί η αυτοδικία;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, όχι. Και ο λόγος προφανής και απλός: Όταν χαλαρώνουν οι αντιστάσεις της κοινωνίας, αρχίζει η φθορά, που με τη σειρά της οδηγεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Η προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να ηττηθεί. Και η επιστολή των 471 φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, των αυριανών επιστημόνων της πατρίδας μας, αποτελεί την απαρχή.