Άρθρο: "Για ποια συμφωνία πανηγυρίζουν;"

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα "politesoraiokastrou.gr" που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

«Για ποια συμφωνία πανηγυρίζουν;»

Αυτήν τη φορά το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ αποδομήθηκε την ίδια ημέρα.

Στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας δεν επιτεύχθηκε καμία συμφωνία. Το επιβεβαίωσαν όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζοντας ότι «υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει».

Μοιραία δεν υπήρξε ούτε πολιτική συμφωνία. Απλώς συμφώνησαν να αρχίσει ξανά η διαπραγμάτευση. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Γερούν Ντάϊσεμπλουμ αποσαφηνίζοντας ότι το νέο πακέτο μέτρων θα αφορά επιπλέον μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, στο αφορολόγητο και στους κανόνες στην αγοράς εργασίας.

Και πραγματικά χρειάζεται να διαθέτει κανείς περίσσιο πολιτικό θράσος ώστε να μιλά για υποτιθέμενο «τέλος της λιτότητας», όταν ως Κυβέρνηση της οποίας ηγείται υποχωρεί στα πάντα και αποδέχεται τη νομοθέτηση μέτρων (όπως η μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις) από τώρα για το 2019, προκειμένου να πείσει τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμπαίζει για πολλοστή φορά μισθωτούς και συνταξιούχους «βαφτίζοντας» ως αντίμετρα τα μέτρα βαθιάς λιτότητας που υπογράφει.

Όπως εξυπακούεται ότι το νέο του αφήγημα περί ελαφρύνσεων και διαπραγμάτευσης μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος είναι τόσο αξιόπιστο, όσο... το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ή «η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Ειλικρινά, ως Νέα Δημοκρατία, θέλαμε να ολοκληρωθεί άμεσα η Β΄ αξιολόγηση και να είχαμε μια πραγματικά καλή συμφωνία που θα οδηγούσε στην εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Θα θέλαμε, επίσης, να έχουμε τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε επειδή αυτά είναι προαπαιτούμενα, να μπούμε άμεσα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αυτό θέλαμε, αυτό διεκδικούσαμε και προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζαμε την Κυβέρνηση.

Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε!

Εύχομαι και ελπίζω τα χειρότερα να μην βρίσκονται μπροστά μας...