Άρθρο: "Το 2017 μας έκανε "ποδαρικό" με νέους φόρους και νέα κυβερνητικά ψέματα"

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην free press εφημερίδα "The Hellenic Mail" που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017

"Το 2017 μας έκανε "ποδαρικό" με νέους φόρους και νέα κυβερνητικά ψέματα"

Ξεκινώντας να γράφω αυτές τις γραμμές, θέλω πρώτα από όλα να ευχηθώ σε όλες και σε όλους το 2017 να είναι ευλογημένο από το Θεό και να συνοδεύεται από υγεία, προκοπή, ευημερία, σύνεση, λογική, εθνική αφύπνιση και ειρήνη.

Η νέα χρονιά ας σημάνει τη δημιουργική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, φέρνοντας την πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και μαζί της την πραγματική ελπίδα για καλύτερες ημέρες σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Το έχουμε ανάγκη όλοι μας, προκειμένου αφενός το μέλλον των επόμενων γενεών να πάψει να είναι προδιαγεγραμμένο στην απόγνωση και αφετέρου η κοινωνία μας να αποκτήσει και πάλι ανοικτούς ορίζοντες ζωής.

Δυστυχώς, όμως, το 2017 έκανε «ποδαρικό» με νέους φόρους και νέα κυβερνητικά ψέματα για συντάξεις, εισφορές και οικονομία.

Το νέο πακέτο άμεσων και έμμεσων φόρων που τέθηκε σε ισχύ από την πρωτοχρονιά λεηλατεί ακόμη περισσότερο τις έτσι και αλλιώς, άδειες τσέπες νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δεν είναι ένα ακόμα βάρος στις δυσθεώρητες οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά η απόδειξη ότι η συνταγή της ακραίας υπερφορολόγησης είναι αποτυχημένη και κυρίως μη αποδοτική.

Είναι ενδεικτικό, ότι με βάση στοιχεία που ανακοινώθηκαν προ ημερών, από τον Ιανουάριο του έως και τον Νοέμβριο του 2016 στις εφορίες δημιουργήθηκαν νέα χρέη ύψους 12,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκτοξεύοντας τις συνολικές οφειλές προς τα δημόσια ταμεία στα 94 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συγχωρήστε μου την αδόκιμη φράση, αλλά το νούμερο είναι... ανατριχιαστικό!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το 11μηνο του 2016 κάθε λεπτό που περνούσε δημιουργούσε νέο χρέος 26.500 ευρώ προς τα κρατικά ταμεία, λόγω της αδυναμίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων να πληρώσουν τους δίχως μέτρο και λογική φόρους που έχει επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αν κάνουμε απλές πράξεις το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε νέο χρέος 1,6 εκ. ευρώ ανά ώρα, 38 εκ. ευρώ ανά ημέρα, 1,15 δισεκατομμύρια ευρώ ανά μήνα!

Για μια χώρα που βιώνει επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τα παραπάνω στοιχεία είναι καταστροφικά, οδηγώντας στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες.

Με τον μισό πληθυσμό να είναι ανενεργός λόγω της υψηλής ανεργίας και από 1η Ιανουαρίου χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι (συν τοις άλλοις) με τη χειρότερη εισφοροκαταιγίδα, η επιβολή νέων φόρων είναι αν μη τι άλλο εξοντωτική, σκοτώνοντας κάθε προοπτική ελπίδας και δημιουργίας.

Τολμώ μάλιστα να τη χαρακτηρίσω «αντικίνητρο» για όσους θέλουν να δουλέψουν.

Είναι σαφές ότι χώρα και κοινωνία δεν αντέχουν άλλο και εξυπακούεται ότι αυτό το modus Vivendi δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα.

Για αυτό και στη Νέα Δημοκρατία περιλαμβάνουμε στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα συγκεκριμένες και κοστολογημένες αλλαγές στην οικονομία και το κράτος προκειμένου να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, να αναπνεύσει η οικονομία και να απελευθερωθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πρώτη και απαράβατη δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του φόρου εισοδήματος από το 29% στο 20% τα επόμενα δυο χρόνια, στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από το 15% στο 5% και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% επίσης την επόμενη διετία.

Δεύτερη είναι η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων. Όπως επισήμανα και παραπάνω η απάντηση στην κρίση είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι η υπερφορολόγηση.

Τρίτη, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου και τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων πολιτών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Αποτελεί υποχρέωσή μας να στηρίξουμε όσους συμπολίτες μας «έπεσαν» στα χρόνια της κρίσης, δίνοντας τους ακόμη μια ευκαιρία να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Τέλος, δεσμευόμαστε για την επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη και αφορά σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο Ελληνίδες και Έλληνες.

Και οι τέσσερις δεσμεύσεις, όπως έχουν διατυπωθεί από τον Πρόεδρό μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελούν βασικούς άξονες του Κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί, στο νέο ξεκίνημα που θα κάνει σύντομα η χώρα μας, κανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω.

Για να αλλάξει λοιπόν η Ελλάδα, το 2017 πρέπει να είμαστε δεκτικοί στην ισονομία, την αξιοκρατία, την αξιολόγηση και τον υγιή ανταγωνισμό.

Κάνοντας την επιβεβλημένη υπέρβαση ως μονάδες και ως σύνολο, το 2017 θα είναι πραγματικά μια καλύτερη χρονιά για την Ελλάδα.

Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά και να εργαστούμε σκληρά για αυτό!