Άρθρο: "Πιστεύοντας και πάλι στην Ελλάδα"

Άρθρο: "Πιστεύοντας και πάλι στην Ελλάδα" Κύριο

Άρθρο του κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

«Πιστεύοντας και πάλι στην Ελλάδα»

Από το βράδυ του Σαββάτου, με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου της ΝΔ για την εθνική μας αναγέννηση, οι Έλληνες κρατούν στα χέρια τους μια τεκμηριωμένη, κοστολογημένη και προπάντων αξιόπιστη πολιτική πρόταση, η οποία δίνει θετική προοπτική στην ελληνική οικονομία.

Αφήνοντας ξεκάθαρο αποτύπωμα της στρατηγικής του στόχευσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής της φετινής ΔΕΘ. Δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, ούτε μοίρασε χρήματα που δεν υπάρχουν. Αντίθετα λειτούργησε ως η φωνή της λογικής.

Ρεαλιστής, μεθοδικός και ενωτικός, έπιασε το σφυγμό της κοινωνίας. Μίλησε στην ψυχή της μέσης ελληνικής οικογένειας, παρουσιάζοντας τις προϋποθέσεις μιας συμμετοχικής ανάπτυξης που θα οδηγήσει στην ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας, διασφαλίζοντας ευημερία και προοπτικές στην κοινωνία μας.

Με το λόγο του διεκδίκησε και κέρδισε το κοινό στο οποίο απευθύνθηκε, εξηγώντας με κατανοητό τρόπο πως η Ελλάδα, θέτοντας βατούς στόχους, μπορεί να μειώσει σταδιακά φόρους, κρατικές δαπάνες και να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις.

Παράλληλα προέτρεψε τους Έλληνες να αντισταθούν στη φτωχοποίηση καθιστώντας σαφές ότι, με σωστές μεταρρυθμίσεις και κοινωνική ευαισθησία, η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σελίδα, χωρίς να επιστρέψει στα λάθη του παρελθόντος.

Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος προέχει, πολίτες και Νέα Δημοκρατία, να οικοδομήσουμε μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Αυτή είναι και η έννοια της Συμφωνίας Αλήθειας που προτείνουμε, ανάμεσα σε έναν υπεύθυνο πολιτικό φορέα όπως το κόμμα μας, και έναν λαό που έχει ανάγκη την αλήθεια.

Γιατί η αλήθεια φέρνει την πραγματική ελπίδα.

Η πίστη στις δυνατότητες του Έθνους μας, στους εαυτούς μας, στις αρχές και τις αξίες μας, είναι ο μόνος δρόμος για επιστροφή στην κανονικότητα και η απάντηση σε μια εμμονική και ιδεοληπτική Κυβέρνηση η οποία μετατρέπει τους Έλληνες σε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών.

Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο.

Οδηγείται σε μια κοινωνική διάλυση χωρίς προηγούμενο, στερείται 350.000 νέους επιστήμονες που «δραπετεύουν» στο εξωτερικό για να γλυτώσουν από την εγχώρια κρίση, κυβερνάται από μια παρέα ανθρώπων που χρησιμοποιούν την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας για να υπονομεύσουν τους θεσμούς του κράτους μας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν λίγα γραμμάρια εξουσίας παραπάνω.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα, η πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, να μετεξελιχθεί σε κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα που θα συμπαρασύρει το χθες.

Η ανατροπή της χειρότερης Κυβέρνησης που βίωσε ποτέ η χώρα βρίσκεται πλέον στο χέρι της σιωπηλής πλειοψηφίας των Ελλήνων που, απογοητευμένη από το πολιτικό σύστημα, παρακολουθεί πλέον αποστασιοποιημένη τις εξελίξεις.

Σε αυτούς τους ανθρώπους απευθύνθηκε -κυρίως- ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους να σηκώσουν την Ελλάδα και πάλι ψηλά, συντασσόμενοι με τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργώντας μια συντριπτική πλειοψηφία δυνάμεων της δημοκρατίας, της συνεννόησης και της ευρωπαϊκής προοπτικής, ικανή να ανατάξει την Ελλάδα.

Μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Από αυτήν την προσπάθεια σας καλώ να μην λείψει κανείς.