Άρθρο:«Διαμορφώνοντας την Ελλάδα που μας αρμόζει»

Άρθρο:«Διαμορφώνοντας την Ελλάδα που μας αρμόζει» Κύριο

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα "vimapress.gr", που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

"Διαμορφώνοντας την Ελλάδα που μας αρμόζει"

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, πρώτη του ως Πρόεδρος του κόμματος, θα σημάνει την επανεκκίνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου 2016 θα καταθέσει στην κοινωνία ένα αξιόπιστο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού μας προγράμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναπτύξει σημαντικές πτυχές της πολιτικής που είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει ως αυριανός Πρωθυπουργός και θα στείλει το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη χώρα.

Βλέπετε, ως κόμμα, δεν διεκδικούμε την ψήφο οργής των Ελλήνων, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης για να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Ζητούμε από την κοινωνία να λειτουργήσει με λογική σκέψη και όχι με όρους αποκόμισης οφέλους από την εξουσία, για αυτό και στη ρητορική μας προτάσσουμε λέξεις όπως «επιχειρηματικότητα», «κέρδος», «ευέλικτο κράτος» και «ελεύθερη οικονομία».

Φυσικά οι παθογένειες του παρελθόντος δεν αποτινάσσονται από πάνω μας, ούτε γιατρεύονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή.

Όμως, εάν θέλουμε να δούμε τη χώρα μας να στέκεται και πάλι στα πόδια της, χωρίς δανεικά και δεσμευτικές συμφωνίες, απαιτείται αφενός να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί και εξωστρεφείς και αφετέρου να ξεριζώσουμε από τη συνείδησή μας νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες, εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιβλαβείς για την... υγεία της ελληνικής οικονομίας.

Με βάση την παραπάνω αρχή διατύπωσα πρόσφατα την πρόταση η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να αποσυνδεθεί πλήρως από την πολιτική και να διεξάγεται χωρίς την παρουσία πολιτικών προσώπων.

Να πάψει, δηλαδή, να αντιμετωπίζεται ως «πασαρέλα» κομμάτων, Υπουργών και Βουλευτών ή ακόμα χειρότερα ως ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Θα μπορούσε η παραπάνω διαδικασία να αντικατασταθεί, σε ανεξάρτητο χρόνο, με τη διεξαγωγή στην πόλη μας ενός οικονομικού φόρουμ, τύπου Νταβός, υπό την ευθύνη φυσικά του Εκθεσιακού μας φορέα, με τη συμμετοχή των εκάστοτε αρμόδιων Υπουργών και Βουλευτών της Αντιπολίτευσης που ασχολούνται με τα λεγόμενα παραγωγικά Υπουργεία.

Ήρθε η ώρα, δηλαδή, να αλλάξουμε το τρίπτυχο «εξαγγελίες-διαδηλώσεις-αστυνομοκρατία», με το τρίπτυχο «αλήθεια-ωριμότητα-ειλικρίνεια».

Αλήθεια γιατί πρέπει να επαναφέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής την ηθική, προκειμένου να επανακτήσουμε την αξιοπιστία της κοινωνίας προς τους θεσμούς.

Ωριμότητα διότι η κοινωνία οφείλει να κάνει βαθιά αυτοκριτική για τις επιλογές των τελευταίων χρόνων και ειλικρίνεια γιατί, κατ' εμέ, αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής.

Η ειλικρίνεια δεν είναι σχήμα λόγου ή ένα αξιακό ζήτημα, αλλά ουσιώδες πολιτικό κεφάλαιο το οποίο θα μας απαλλάξει από την κατά συρροή παραπλάνηση που οδηγεί στη σκόπιμη σύγχυση.

Αυτές τις αρχές υπηρετεί η συμφωνία αλήθειας που παραθέτει η Νέα Δημοκρατία σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Ένα συμβόλαιο για το μέλλον, χαράσσοντας μια ελπιδοφόρα πορεία στην οποία πρέπει να βαδίσουμε όλοι μαζί μέσω μιας πραγματιστικής σύνθεσης απόψεων που θα ανταποκρίνονται τόσο στις αυξημένες ανάγκες του σήμερα, όσο και στις μεγάλες εθνικές προκλήσεις του αύριο.

Αυτήν τη συμφωνία σας καλώ να επικυρώσετε με την παρουσία σας το βράδυ το Σαββάτου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και μέσω αυτής τη μοίρα των Ελλήνων.

Μαζί μπορούμε να ξαναπάρουμε στα χέρια μας το μέλλον της πατρίδας μας. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα που μας αρμόζει!