(Άρθρο): Η ελπίδα ήρθε, είδε και απήλθε

(Άρθρο): Η ελπίδα ήρθε, είδε και απήλθε Κύριο

Άρθρο του κ. Θεόδωρου Καράογλου στο περιοδικό "Βουλή και Ευρωβουλή", για το τεύχος του μήνα Μάϊος 2016


«Η ΕΛΠΙΔΑ ΗΛΘΕ, ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ...»

Αυταπάτες ότι λεφτά υπάρχουν ή πως τα μνημόνια καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο μπορούν να έχουν οι πολίτες. Ο Πρωθυπουργός μιας χώρας, όχι!
Για αυτό και επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι το δήθεν ξέσπασμα του Αλέξη Τσίπρα περί «αυταπατών» δεν ήταν τόσο αυθόρμητο, όσο ήθελε να νομίζουμε, αλλά ένα επικοινωνιακό τρικ καλά προσχεδιασμένο, με απώτερο σκοπό να «καμουφλάρει» την πολιτική του ευθυγράμμιση με τα «θέλω» των δανειστών.
Ήταν, δηλαδή, το δικό του «mea culpa», σαν και εκείνο που αναφώνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Βουλή τον Ιούνιο του 1988.
Με λίγα λόγια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό clopy paste...
Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι ΣΥΡΙΖΑϊκές αυταπάτες κατέρρευσαν και τα ψέματα αποκαλύφθηκαν, ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να τραβήξουμε ως χώρα μια γραμμή και την επομένη στιγμή να επιστρέψουμε μεμιάς στο προ κρίσης βιοτικό μας επίπεδο.
Και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, ψεύδεται ασύστολα!
Θυμάμαι, βλέπετε, τον Αλέξη Τσίπρα, ως Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να δηλώνει στην κάμερα ότι δεν πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και να προτρέπει τους Έλληνες να πράξουν το ίδιο.
Τον θυμάμαι επίσης να υπόσχεται 13η σύνταξη, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, να υψώνει την αριστερή γροθιά και να φωνάζει το γνωστό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όπως επίσης και να παρουσιάζει το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Τι από τα παραπάνω εφάρμοσε ως Πρωθυπουργός; Απολύτως τίποτα.
Αντίθετα όλα εκείνα τα προεκλογικά «θα», οι «αυταπάτες» κατά τον Αλέξη Τσίπρα, μας κόστισαν πολύ ακριβά.
Το αποδεικνύουν το τρίτο μνημόνιο που φέρει τη δική του υπογραφή, η αριστερή βαριά φορολογία που «τσακίζει» τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η αριστερή ασφαληστ(ρ)ική «μεταρρύθμιση» και ο αριστερός αυτόματος κόφτης σε μισθούς και συντάξεις.
Οι δικές του «αυταπάτες» ευθύνονται αποκλειστικά για το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα μπήκε σε ένα διαρκές μνημόνιο με αντάλλαγμα ορισμένες αόριστες υποσχέσεις για το χρέος.
Οι δικές του «αυταπάτες» ευθύνονται για το ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε τα πάντα στους πιστωτές μας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει μερικά «εάν» και «εφόσον».
Οι δικές του «αυταπάτες» εξοντώνουν τους Έλληνες και υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.
Οι δικές του «αυταπάτες» υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενεών στην Ελλάδα χωρίς να εξασφαλίσει τίποτα, μετατρέποντας το ελληνικό κράτος σε αποικία χρέους.
Σε κάθε περίπτωση, η αδιαπραγμάτευτη αλήθεια είναι μία. Τα νέα επώδυνα μέτρα που θα κληθούμε να πληρώσουμε μετά την υπερψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου «σφαγείο» είναι αποτέλεσμα της δικής του παταγώδους αποτυχίας.
Η Κυβέρνηση υπογράφει με δόξες και τιμές μειώσεις μισθών και συντάξεων, πανηγυρίζοντας ότι «η αξιολόγηση κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα».
Μόνο που όποιος πιστεύει αυτού του είδους τα μυθεύματα δεν έχει «αυταπάτες», αλλά λέει συνειδητά ψέματα!
Τελικά, 16 μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, η ελπίδα ήλθε, είδε και απήλθε...