(Άρθρο): Όχι στη φτωχοποίηση των Ελλήνων

(Άρθρο): Όχι στη φτωχοποίηση των Ελλήνων Κύριο

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Vimapress.gr", με τίτλο: "Όχι στη φτωχοποίηση των Ελλήνων", που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016

"Όχι στη φτωχοποίηση των Ελλήνων"

Η Κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδια προς ψήφιση στη Βουλή εν μέσω κοινωνικής και πολιτικής απομόνωσης και προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει για το πώς 16 μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 η ελπίδα ήλθε, είδε και απήλθε.

Η εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας, για την οποία μιλούσε ο Πρωθυπουργός πριν το Πάσχα, αναβάλλεται. Ο ελληνικός ουρανός δεν... βρέχει δισεκατομμύρια, όπως ισχυρίστηκε πρόσφατα συνάδελφος της συγκυβέρνησης και ο αριστερός «κόφτης» θερίζει μισθούς, συντάξεις και όνειρα ενός ολόκληρου λαού.

Αντίθετα, η δυσάρεστη πραγματικότητα είναι ότι επιβάλλονται φόροι παντού και έρχονται επιβαρύνσεις σε όλα!

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τύλιξαν την Ελλάδα σε 7.500 κόλλες χαρτιού και την κατάντησαν να βρίσκεται με τον «κόφτη» στην πλάτη, γιατί το νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε σήμερα το βράδυ είναι εθνοκτόνο.

Εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα επί δικαίων και αδίκων. Και αυτό βαφτίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως αναδιανομή εισοδήματος.

Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν μας είπαν ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που απελευθερώνονται σύντομα είναι... μέτρο οριστικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως και να έχει είναι υποκριτικό η κυβέρνηση να έχει το θράσος να υπερηφανεύεται ότι δεν ψηφίζει νέα μέτρα τη στιγμή που αδειάζει τις τσέπες του ελληνικού λαού, ξεπουλάει τα πάντα και υποδουλώνει τη χώρα.

Για να δούμε, όμως, τι πραγματικά συμβαίνει.

Πρώτα από όλα το ισοπεδωτικό νομοσχέδιο φέρνει νέο πακέτο έμμεσων αλλά και άμεσων φόρων ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτούς, μόνο τα 11 εκατομμύρια αφορούν περικοπή δαπανών. Όλα τα υπόλοιπα είναι φόροι δίχως τέλος και χωρίς λογική.

Φόροι που επιβάλλονται σε ό,τι κινείται, φόροι που φτωχοποιούν τα νοικοκυριά, φόροι που διατρέχουν οριζόντια κάθε έκφανση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, φόροι που μοιραία θα επιφέρουν περαιτέρω διαλυτική ακινησία και παραλυτική στασιμότητα στην πραγματική οικονομία.

Η αύξηση του φόρου στα καύσιμα, οι αύξηση στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, η επιβολή φόρου στη μπύρα, στα τσιγάρα, στην κινητή τηλεφωνία, στο ίντερνετ, στον τουρισμό, αλλά και στις επιχειρήσεις, δυναμιτίζουν κάθε προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα και σκοτώνουν ό,τι παραγωγικό και δημιουργικό έχει απομείνει στην πατρίδα μας.

Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στον περίφημο «κόφτη», για τον οποίο νομίζω ότι η λέξη που τον περιγράφει καλύτερα είναι: «λαιμητόμος».
Λαιμητόμος για τη Δημοκρατία μας, καθώς καταργεί τη Βουλή μιας και η αυτόματη περικοπή δαπανών θα γίνεται με Προεδρικά Διατάγματα, λαιμητόμος για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική πρόνοια.

Με λίγα λόγια, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετατρέπουν την Ελλάδα σε «Ελλάς Α.Ε.» ορίζοντας επικεφαλής τους «γύπες των αγορών», όπως συνήθιζε να λέει ο Αλέξης Τσίπρας στα εύκολα χρόνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε που τον διακατείχαν αυταπάτες...
Σε ό,τι μας αφορά, η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι μιας αποτυχημένης Κυβέρνησης, ούτε συνένοχος στην άνευ προηγουμένου εκποίηση δημόσιας περιουσίας, στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας και τη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο hot spot χρέους.

Ούτε, φυσικά, μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την παρούσα Κυβέρνηση γίναμε όλοι ίδιοι!

Εμείς εφαρμόσαμε τη διετία 2012-2014 ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που είχε στο επίκεντρο τη συγκράτηση των δαπανών και όχι την αύξηση της φορολογίας.

Εμείς πιστεύουμε στην οικονομία της αγοράς και μιλάμε για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο, δηλαδή με αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση της απασχόλησης.
Δεν μετατρέψαμε τη χώρα σε... χώρο, δεν λανσάραμε προς τα έξω την Ελλάδα της κακώς εννοούμενης μαγκιάς.

Για αυτό και σήμερα το βράδυ θα καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο, λέγοντας όχι στις προτεινόμενες φορολογικές διατάξεις και την αύξηση των έμμεσων φόρων, στον «κόφτη» δαπανών, στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, στην άρση προστασίας της Α΄ κατοικίας για τα στεγαστικά δάνεια των πλέον αδυνάτων. Θα πούμε «όχι» στη φτωχοποίηση των Ελλήνων.