(Άρθρο): "ΣΥΡΙΖΑϊκές αυταπάτες τέλος!"

(Άρθρο): "ΣΥΡΙΖΑϊκές αυταπάτες τέλος!" Κύριο

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Karfitsa" με τίτλο "ΣΥΡΙΖΑϊκές αυταπάτες τέλος", που δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2016

"ΣΥΡΙΖΑϊκές αυταπάτες τέλος"

-«Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος πατέρα;»
-«Γιατί, παιδί μου, ο Τσίπρας έβγαλε το προσωπείο του Αριστερού και φόρεσε τη... γραβάτα των πιο σκληρών μνημονίων που γνώρισε ο τόπος!»

ΣΥΡΙΖΑϊκές αυταπάτες τέλος!
Η 13η σύνταξη, τα 751 ευρώ ως κατώτατος μισθός, το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, η προστασία της πρώτης κατοικίας, το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ανήκουν πλέον στο παρελθόν, διεκδικώντας μια θέση στη λίστα των... ομορφότερων πολιτικών «παραμυθιών» που ειπώθηκαν ποτέ.
Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να πιστεύω ότι το δήθεν αυθόρμητο ξέσπασμα ειλικρίνειας του Αλέξη Τσίπρα περί «αυταπατών», όταν πιέστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα συνειδητά ψέματα που είπε προκειμένου να κερδίσει την εξουσία, ήταν καλά προσχεδιασμένο.
Μου θύμισε το περίφημο «mea culpa» του Ανδρέα Παπανδρέου στις 6 Ιουνίου του 1988, όταν ο τότε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι είχε κάνει λάθος, σε συζήτηση στη Βουλή, έπειτα από πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που είχε υποβάλλει η Ν.Δ.
Επί της ουσίας, με τη λεκτική του «ντρίπλα», ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που έχει αναγάγει την πολιτική απάτη και το χονδροειδές ψέμα σε «υψηλή τέχνη», επιχείρησε να δικαιολογήσει την πολιτική του ευθυγράμμιση με το Κουαρτέτο, θέλοντας να απαλλαγεί από την ανάγκη να πει έστω και μια «συγγνώμη» για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα και τον διχασμό που επέφερε στην ελληνική κοινωνία με τη ρητορική μίσους για «γερμανοτσολιάδες», «προσκυνημένους», «τρόικες εσωτερικού» και «ντόπια αντίδραση».
Μόνο που ακόμα θυμάμαι τον Αλέξη Τσίπρα, ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να δηλώνει ότι δεν πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ και να προτρέπει τον κόσμο να πράξει το ίδιο.
Όπως θυμάμαι και τα υπόλοιπα προεκλογικά «θα», «θα», «θα», που αποδείχθηκαν προεκλογικές πλάνες, οι οποίες εκ του αποτελέσματος κόστισαν ακριβά.
Το αποδεικνύουν η αριστερή βαριά φορολογία που «τσακίζει» τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η αριστερή ασφαληστ(ρ)ική «μεταρρύθμιση» και ο αριστερός αυτόματος κόφτης σε μισθούς και συντάξεις.
Οι δικές τους «αυταπάτες» ευθύνονται για το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα μπήκε σε ένα διαρκές μνημόνιο με αντάλλαγμα ορισμένες αόριστες υποσχέσεις για το χρέος.
Οι δικές τους «αυταπάτες» ευθύνονται για το ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε τα πάντα στους πιστωτές μας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει μερικά «εάν» και «εφόσον».
Οι δικές τους «αυταπάτες» εξοντώνουν τους Έλληνες και υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.
Και αν μη τι άλλο αποτελεί ακόμη μια «αυταπάτη» το Μέγαρο Μαξίμου να επιχειρεί να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο, ισχυριζόμενο ότι «η αξιολόγηση κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα» και πως «καθορίζεται συγκεκριμένη διαδικασία για την ελάφρυνση του χρέους».
Η αδιαπραγμάτευτη αλήθεια είναι μία. Το τέταρτο μνημόνιο που επιβαρύνει με νέα επώδυνα μέτρα τους Έλληνες είναι αποτέλεσμα της παταγώδους αποτυχίας του Αλέξη Τσίπρα. Για αυτό και φέρει τη δική του υπογραφή!
Το μεγαλύτερο πολιτικό του έγκλημα είναι ότι υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων γενεών στην Ελλάδα χωρίς να εξασφαλίσει τίποτα, παρά μόνο την απόλυτη μετατροπή του ελληνικού κράτους σε μια αποικία φόρων.
ΥΓ: Ο καλύτερος υποκριτής είναι αυτός που παύει να αντιλαμβάνεται την απάτη του. Αυτός που ψεύδεται με ειλικρίνεια...