Άρθρο "Εκλέγοντας τον καλύτερο"

Άρθρο "Εκλέγοντας τον καλύτερο" Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" (15-11-2015)

Εκλέγοντας τον καλύτερο

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα να πούμε ορισμένα πράγματα με το όνομά τους. Κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν πιστεύω στη λογική του "αντι-Τσίπρα". Για εμένα ο σημερινός Πρωθυπουργός αποτελεί αποτυχημένο πολιτικό παράδειγμα γιατί επιβιώνει χάρη στο ψέμα, στο διχασμό και τις προκλήσεις και άρα δεν χρειάζεται να το μιμηθούμε.

Ήρθε ο καιρός, λοιπόν, να πάψουμε να βλέπουμε μονάχα την... καμπούρα του γείτονα. Ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη στην ηγεσία της ένα "καλό παιδί", αλλά έναν έμπειρο πολιτικό άνδρα ο οποίος διαθέτει όραμα για την παράταξη, σέβεται τις αρχές και το παρελθόν της, είναι νέος στη νοοτροπία και όχι αποκλειστικά στην ηλικία, δεν διακατέχεται από ιδεολογικά συμπλέγματα, δεν διακρίνεται για το "υπερ-εγώ" του, λαμβάνει τα μηνύματα της εποχής, ακούει τις βαθιές ανάγκες των πολιτών, είναι έτοιμος να τα αλλάξει όλα στη δομή του κομματικού μηχανισμού, αρθρώνει υπεύθυνο πολιτικό λόγο βασισμένο στη λογική, καθιστά το αφήγημα του κόμματος κατανοητό στην κοινωνία, μπορεί να ξαναδώσει στους Νεοδημοκράτες τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, μα πάνω από όλα ενώνει.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, εξαιτίας των τραγικών συνεπειών του Αριστεροφασισμού που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον τρόπο ζωής μας, είναι επιτακτική ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να ξαναγίνει επιλογή νίκης στη συνείδηση του εκλογικού σώματος. Να αποτελέσει και πάλι την υπεύθυνη πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στους τέως "μαχητές" των δρόμων που έγιναν οι "αραχτοί" των γραφείων.

Για αυτό και κάθε φορά που εκφράζω άποψη επί του θέματος, τονίζω ότι υποχρέωση όλων εμάς που θα προσέλθουμε σε μια εβδομάδα στις εσωκομματικές κάλπες δεν είναι να ψηφίσουμε απορρίπτοντας κάποιον ή κάποιους, αλλά εγκρίνοντας τον καλύτερο για αρχηγό και αυριανό Πρωθυπουργό.

Προσωπικά δεν πρόκειται να αποκαλύψω ποιόν θα ψηφίσω. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, άλλωστε, φρόντισα να κρατήσω ίσες αποστάσεις από όλους. Σας προτρέπω, ωστόσο, να ψηφίσετε για το μέλλον της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης μονάχα με πολιτικά κριτήρια. Σέβομαι τις φιλοδοξίες, το όραμα, τις μικρές ή μεγάλες πολιτικές διαδρομές που έχουν χαράξει οι υποψήφιοι Πρόεδροι. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η ισοπέδωση των πάντων και η κοντή μνήμη.

Θέλω για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κάποιον που έμεινε και μόχθησε για το κόμμα στα δύσκολα. Θέλω κάποιον που αφιέρωσε σε αυτό ψυχή και σώμα, χωρίς να λιποτακτήσει ή να το αρνηθεί. Ο πολιτικός αριβισμός ποτέ δεν με εξέφρασε. Στα εύκολα όλοι φίλοι είναι. Στα δύσκολα δοκιμαζόμαστε και κρινόμαστε. Εκεί φαίνονται οι ηγέτες. Για αυτό στις 22 Νοεμβρίου ας εκλέξουμε τον καλύτερο.