«Ώρα ευθύνης και σύνεσης», εφημερίδα Karfitsa 13.12.14

«Ώρα ευθύνης και σύνεσης», εφημερίδα Karfitsa 13.12.14 Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Karfitsa»

Άρθρο: «Ώρα ευθύνης και σύνεσης»

Η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, απαντά στο πολιτικό ζήτημα της διαχείρισης της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους.
Πρόκειται για μια απόφαση σταθερής προοπτικής για την πατρίδα μας, μέσω της οποίας καθιστούμε σαφές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν θα επιτρέψουμε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να μετατραπεί σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών.
Αυτός ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώσει ένα δυσμενές πολιτικό κλίμα, το οποίο υπονομεύει την προσπάθεια ανάτασης της εθνικής μας οικονομίας, δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας και θέτει σε κίνδυνο τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού.
Η κάθετη πτώση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στις αρχές της εβδομάδας και η εκτόξευση του επιτοκίου δανεισμού, είναι ενδεικτικές.
Απέναντι σε αυτά τα μηνύματα αβεβαιότητας, η Κυβέρνηση καλεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας να υπερβεί με θάρρος και αίσθημα ευθύνης τις διαφορές του και να επικεντρωθεί στο εθνικό συμφέρον.
Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι αντάξια της κρισιμότητας της στιγμής.
Πρόσωπο ευρείας αποδοχής, μετριοπαθής, εγνωσμένου κύρους και ήθους, με συνεπή παρουσία στα μεταπολιτευτικά δρώμενα της πατρίδας μας και επιτυχημένη θητεία στις Βρυξέλλες ως Επίτροπος, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο πρώτος πολίτης της χώρας, συμβολίζοντας την ενότητα του Έθνους μας και ξεπερνώντας κομματικά στεγανά
Το ομολογούν ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας δημόσια την εκτίμησή τους προς το πρόσωπο του. Ωστόσο αρνούνται να τον ψηφίσουν, εμμένοντας στην εθνικά ανεύθυνη απόφασή τους για συνταγματική εκτροπή.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που πιστεύουν ότι το να καις δημόσια και ιδιωτική περιουσία είναι «επαναστατικότητα», ενώ ταυτόχρονα «ηρωοποιούν» απεργούς πείνας που έχουν συλληφθεί για ένοπλη ληστεία τραπεζών;
Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που προέχει σήμερα είναι η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτρέποντας πολιτική ανωμαλία, αστάθεια και ακυβερνησία.
Προέχει να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει σταθερά στην επόμενη ημέρα, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξόδου από το Μνημόνιο και να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει θεσμικά η εικόνα της πατρίδας μας και να βελτιωθεί σημαντικά το πολίτευμά μας, με μια σειρά παρεμβάσεων όπως η αλλαγή του τρόπου εκλογής ΠτΔ, η μείωση του αριθμού των Βουλευτών σε 200, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και η κατοχύρωση εξάντλησης της Κοινοβουλευτικής τετραετίας.
Στις 17, 23 και 29 Δεκεμβρίου, οι Βουλευτές καθορίζουμε το μέλλον της πατρίδας μας.
Ας ακούσουμε την κοινωνία και ας πράξουμε το χρέος μας, εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Οι ημέρες που ακολουθούν είναι ημέρες ευθύνης και σύνεσης.