«Τo crash test των ευρωεκλογών»

«Τo crash test των ευρωεκλογών» Κύριο

*Αρθρο ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

"Σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας ετοιμάζεται πυρετωδώς να βγει στις αγορές, η ελληνική οικονομία μπαίνει επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης και σημαντικές λέξεις όπως «σταθερότητα» και «ανάπτυξη» αποκτούν νόημα και σημασία στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας, η Ελλάδα κινδυνεύει να διολισθήσει σε μια επικίνδυνη επιφανειακή θεώρηση των πραγμάτων, εξαιτίας... κατασκοπευτικών μεθόδων πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες επιχειρούν να παρατείνουν την εξάρτηση της πατρίδας μας από δανεικά και μνημόνια, δυναμιτίζοντας το πολιτικό κλίμα.

Η χρονική συγκυρία κατά την οποία διοχετεύονται στον Τύπο ιδιωτικές συνομιλίες, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξαν προϊόν υποκλοπής, αν μη τι άλλο γεννούν ερωτήματα, υποψίες αλλά και εύλογους προβληματισμούς.

Γιατί, για παράδειγμα, ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από έξι μήνες δίνεται στη δημοσιότητα μια μέρα μετά την ουσιαστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια;

Γιατί τώρα που η κοινωνία αισθάνεται ότι η παρούσα Κυβέρνηση ευθύνης την εκπροσωπεί ικανοποιητικά -και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις- συγκεκριμένοι κύκλοι απεργάζονται τρόπους αναστροφής του θετικού κλίματος, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα δίνει και κερδίζει μια κρίσιμη μάχη, εισπράττοντας επαίνους κατά το πρόσφατο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα;

Αν μη τι άλλο αυτά είναι ερωτήματα που οφείλουν να προβληματίσουν κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη, διότι εκείνο που προέχει σήμερα είναι να επαναφέρουμε στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας όλα εκείνα τα σημαντικά και μεγάλα που έχουμε πετύχει ως χώρα τους τελευταίους μήνες.

Η ουσία είναι μια.

Η Ελλάδα άφησε πίσω της τα χειρότερα, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, για αυτό και είναι εθνικό μας χρέος να εγκαταλείψουμε τις μεμψιμοιρίες και να κοιτάξουμε επιτέλους μπροστά.

Τώρα που η οικονομία μας αποκτά βιώσιμα, αξιόπιστα και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και επιχειρείται ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, οι πολιτικές δυνάμεις ευθύνης του τόπου μας καλούνται με σύνεση και ψυχραιμία να υπερασπιστούν την πρόοδο, τη σταθεροποίηση και την εξέλιξη της πατρίδας μας.

Και το πρώτο crash test είναι οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Στις πολιτικές εκδηλώσεις που διοργανώνω σε όλους τους δήμους της Β΄ εκλογικής περιφέρειας του Ν. Θεσσαλονίκης με θέμα τις ευρωεκλογές, έχω τονίσει επανειλημμένα οτι καλή και επιτυχημένη Κυβέρνηση δεν είναι εκείνη που μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις και χρήματα που σε τελική ανάλυση... δεν υπάρχουν, αλλά εκείνη που ενεργεί προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας.

Όπως, επίσης, έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η χαλαρή ψήφος δεν είναι επιλογή, αλλά ρίχνει νερό στο μύλο της αποσταθεροποίησης και βάζει εμπόδια στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Ιδίως τώρα που η Ελλάδα έχει μια υπεύθυνη Κυβέρνηση και έναν αξιόπιστο Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει κερδίσει με τη στοχευμένη πολιτική του την εμπιστοσύνη των ηγετών της Ε.Ε.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν αποτελεί επιλογή μας να παραδώσουμε τα ηνία της χώρας στους λάτρεις των καθεστώτων της Βενεζουέλας και της Αργεντινής ή αν θα πορευτούμε συνειδητά στο δρόμο της ευθύνης και της συνέπειας."

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης