"Ο Δήμος Λαγκαδά είναι η "πρωτεύουσα" του πρωτογενούς τομέα στη δυτική Θεσσαλονίκη"

Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Ο Δήμος Λαγκαδά είναι η "πρωτεύουσα" του πρωτογενούς τομέα στη δυτική Θεσσαλονίκη»

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις της Β΄ Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Λαγκαδά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.
Στο πλαίσιο του διαρκούς και ανοιχτού διαλόγου που έχει με την κοινωνία, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Ταχματζίδη, με τον οποίο συζήτησε για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, όπου δεσπόζει η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Επίσης ενημερώθηκε για το ζήτημα της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος του κτηρίου του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά.
Στις επαφές που είχε με επιχειρηματίες, ο κ. Καράογλου έγινε αποδέκτης των προβληματισμών που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα και των αγωνιών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη στην εποχή της πανδημίας. Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας άκουσε προσεκτικά τις επισημάνσεις που τέθηκαν και εξήγησε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κυβέρνηση για τη στήριξη του επιχειρείν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Τόνισε, μάλιστα, πως κύριο μέλημα της Πολιτείας ήταν και παραμένει η προστασία του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων, η σταθεροποίηση της εθνικής οικονομίας και η σταδιακή-ασφαλής αποκατάσταση της εμπορικής δραστηριότητας.
Όπως σημείωσε ο κ. Καράογλου: «Όσοι διακονούμε τα κοινά οφείλουμε να στεκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των συμπολιτών μας. Να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες τους, να παρεμβαίνουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, να γινόμαστε φορείς θετικών εξελίξεων πάντα προς όφελος της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκινώ επισκέψεις σε όλες τις Δημοτικές Αρχές της Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς και σε επιχειρήσεις που στηρίζουν και ενδυναμώνουν τις τοπικές οικονομίες, προσφέροντας σημαντικές θέσεις εργασίας.
Ο Δήμος Λαγκαδά και η ευρύτερη περιοχή έχουν πολυεπίπεδες προοπτικές ανάπτυξης τις οποίες πρέπει να "καλλιεργήσουμε" και να αναδείξουμε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Άρα, η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να συμπεριληφθεί έμπρακτα στο γενικό σχεδιασμό για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της δυτικής Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα της υπαίθρου, ώστε να εξελιχθεί σε τόπο εξωστρέφειας και καινοτομίας μέσα από την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων που θα συμβάλλουν στην αναγέννηση της περιοχής.
Ο Δήμος Λαγκαδά είναι η "πρωτεύουσα" του πρωτογενούς τομέα στη δυτική Θεσσαλονίκη. Έχει "κρυμμένους παραδείσους" όπως τα Λουτρά στο Λαγκαδά, ιστορικούς ναούς και μοναστήρια όπως ο Άη Γιώργης στο Σοχό, η Αγία Κυράννα στην Όσσα, η Αγία Ακυλίνα στο Ζαγκλιβέρι, "θησαυρούς" που μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε περαιτέρω».