Αυτοψία στο Μητροπολιτικό Πάρκο "Παύλου Μελά", η Δυτική Θεσσαλονίκη βγαίνει στο προσκήνιο

Θεσσαλονίκη, 15 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο Τύπου
Αυτοψία του κ. Θ. Καράογλου στο Μητροπολιτικό Πάρκο "Παύλου Μελά": "Η Δυτική Θεσσαλονίκη βγαίνει στο προσκήνιο"

Αυτοψία στο χώρο δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου "Παύλου Μελά" πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, επισκέφθηκε τα κτήρια που θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία των μουσείων Προσφυγικού Ελληνισμού, Εθνικής Αντίστασης και αρχαιολογικών ευρημάτων του Μετρό Θεσσαλονίκης. Επίσης ενημερώθηκε για την πορεία των μελετών αναφορικά με την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου σε χώρο πολιτισμού και ιστορίας, συζήτησε για την αξιοποίηση έξι ακόμη κτηρίων που βρίσκονται εντός της έκτασης και του παρουσιάστηκε το πλάνο των παρεμβάσεων που δρομολογούνται για την αναστήλωση και επανόρθωση του μεγάλου κτηρίου στρατωνισμού Α2 που ξεχωρίζει επί της οδού Λαγκαδά.
Βάσει του σχεδιασμού που υλοποιείται, μέσω των παρεμβάσεων θα διατηρηθεί η φυσική τοπογραφία, θα αποκατασταθούν οι χώροι πρασίνου, θα αναδειχθεί το κτηριακό απόθεμα και το πρώην στρατόπεδο "Παύλου Μελά" θα μετατραπεί σε υπερτοπικό πάρκο.
Όπως δήλωσε ο κ. Καράογλου μετά την αυτοψία το έργο της ανάπλασης του χώρου βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να παραδοθεί προς χρήση το αργότερο στις αρχές του 2023.
"Η Δυτική Θεσσαλονίκη", σημείωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), "παρά το γεγονός ότι στις γειτονιές της χτυπά ο παλμός της νέας γενιάς, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε σχέση με τις υποδομές. Με τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου "Παύλου Μελά" της δίνεται η ευκαιρία να βρεθεί στο προσκήνιο όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος μιας και στην έκταση των 330 στρεμμάτων θα συνυπάρχουν χώροι πρασίνου, κτήρια, μουσεία και υποδομές που θα μπορούν να χαρούν όλοι οι Θεσσαλονικείς.
Η εντολή του Πρωθυπουργού είναι το έργο να παραδοθεί στους πολίτες για χρήση στις αρχές του 2023. Συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου όλα να εξελιχθούν κατ' ευχήν και σε αυτόν το χώρο ο πολιτισμός να συνδέεται με την ιστορική μνήμη και το φυσικό περιβάλλον".