"Οι αναπτυξιακοί πόροι θα αξιοποιηθούν για το εθνικό συμφέρον"

Θεσσαλονίκη, 24 Ιουνίου 2020

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: "Οι αναπτυξιακοί πόροι θα αξιοποιηθούν για το εθνικό συμφέρον"

"Η υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε την πρώτη φάση της πανδημίας, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που αποπνέει διεθνώς η ρεαλιστική οικονομική πολιτική που εφαρμόζουμε, κατέταξαν την Ελλάδα στις χώρες που έχουν τη δυναμική να σταθούν καλύτερα στα πόδια τους στη νέα καθημερινότητα που βιώνουμε και να επουλώσουν νωρίτερα τις πληγές που προκάλεσε ο κορωνοϊός", επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία του ΣΒΕ στην περιοχή των παλαιών σφαγείων.
"Στη συγκυρία που βιώνουμε το παρελθόν πρέπει να αποτελεί βάση αναφοράς και εμπειρίας για το μέλλον" πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης που παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο ανάταξης, ανασυγκρότησης και αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας.
"Έπειτα από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης", πρόσθεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), "η ελληνική οικονομία στέκεται ενώπιον μιας αλλαγής θεμελιακού χαρακτήρα. Μιας αλλαγής η οποία μπορεί να εντάξει την πατρίδα μας μεταξύ των προηγμένων χωρών, προσφέροντας προοπτική και αισιοδοξία. Οι σημαντικοί αναπτυξιακοί πόροι που θα διατεθούν θα αξιοποιηθούν για το εθνικό συμφέρον. Θα επενδυθούν, δεν θα σπαταληθούν" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: "Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε επίπεδο υπηρετώντας χωρίς εκπτώσεις τις μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματική ανάγκη η ελληνική οικονομία. Απαιτείται συνεργασία ώστε αφενός οι επιχειρήσεις να μην κινδυνέψουν με λουκέτο και αφετέρου οι εργαζόμενοι να μη δουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ποταμού".