Δήλωση μετά την επίσκεψη στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου

Θεσσαλονίκη 10 Μαρτίου 2020

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, μετά την επίσκεψή του στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου

Είμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε την ενεργό συμπαράστασή μας, τη συμπαράταξή μας, στους ήρωες ακρίτες των συνόρων μας, στα παιδιά μας, τους στρατιώτες, στα Σώματα Ασφαλείας, που πυροσβέστες, που φυλάνε Θερμοπύλες"
Τα σύνορα της Ελλάδας είναι απροσπέλαστα και έχουν αποδείξει όλοι αυτοί, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ότι μπορούν να τα φυλάξουν πάρα πολύ καλά. Είμαστε περήφανοι για όλους αυτούς.
αποδεικνύουμε εκ των πραγμάτων ότι η Ελλάδα δεν είναι ένας απλός γεωγραφικός χώρος, αλλά είναι μια χώρα οργανωμένη, δημοκρατική που μπορεί και να προφυλάξει τα σύνορα της Ευρώπης που ξεκινάνε από εδώ" και προσέθεσε: "Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα καταλάβουν τι ακριβώς παίζεται εδώ, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα βοηθήσουν, όσο πρέπει, την ελληνική κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό συνολικά, γιατί ο ελληνικός λαός είναι όλος μια γροθιά, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασύμμετρη απειλή. Αισιοδοξούμε ότι μέσα από το διάλογο, που φαίνεται ότι ξεκινάει μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ότι θα βρεθεί το συντομότερο λύση, έτσι ώστε να αποφορτιστεί αυτή η κατάσταση".