"Η Περιφερειακή ανάπτυξη ξεκλειδώνει την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας"

Θεσσαλονίκη, 05 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: "Η περιφερειακή ανάπτυξη ξεκλειδώνει την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας"

Στο πλαίσιο της τακτικής και ουσιαστικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, επισκέφθηκε χθες (Τετάρτη 04/03) τους Δήμους Βισαλτίας και Ηράκλειας Σερρών.
Στις συναντήσεις με τους Δημάρχους κ. Αθανάσιο Μασλαρινό και κ. Γεώργιο Κουτσάκη, ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε "συστατικό επιτυχίας" το συντονισμό και τη συνεργασία των Δήμων με το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), για την επίτευξη του στόχου της περιφερειακής ανάπτυξης.
Όπως επισήμανε: "Η ανάπτυξη της Περιφέρειας μας αφορά όλους και την επιτυγχάνουμε υλοποιώντας πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της μείωσης της φορολογίας, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί βάση της τοπικής οικονομίας, την αύξηση της εγχώριας παραγωγής, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται στη Βόρεια Ελλάδα και τη θωράκιση των επιχειρήσεων, που δίνουν ζωή στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στηρίζει εμπράκτως κάθε υγιή πρωτοβουλία που προάγει την πρόοδο και την εξέλιξη. Μέσω της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων που εδρεύει στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, συνεχίζουμε αδιάκοπα την προσπάθεια προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων ώστε να δώσουμε πνοή στον τόπο μας και η Ελλάδα να επιχειρήσει ένα ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός.
Επενδύουμε στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, διότι αποτελεί το "κλειδί" για την ανασυγκρότηση της εθνικής μας οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων συνολικά της Μακεδονίας και της Θράκης".