Συνάντηση εργασίας με τον Γ. Πρόξενο των ΗΠΑ κ. Φλέγκερ και την Διευθύντρια του State Department για θέματα Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου

Θεσσαλονίκη, 17 Δεκεμβρίου2019

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ κ. Γκρέγκορι Φλέγκερ και την Διευύντρια του Αμερικανικού ΥΠΕΞ για θέματα Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου, κα. Μαρία Όλσον

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Γκρέγκορι Φλέγκερ και την καινούργια Διευθύντρια του Τμήματος Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) κα. Μαρία Όλσον, είχε τη Δευτέρα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Η συνάντηση διήρκησε περίπουμία ώρα και στο επίκεντρό της βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, καθώς και ο ρόλος σταθερότητας που διαδραματίζουν Ελλάδα και Κύπρος στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την Τουρκία "αποσταθεροποιητικό παράγοντα", εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία της Μακεδονίας και της Θράκης στα Βαλκάνια και επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Μεταξύ του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και της Αμερικανίδας διπλωμάτη συζητήθηκαν, επίσης, θέματα επενδύσεων και υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα, στους τομείς της ενέργειας, των δικτύων και της εκπαίδευσης.