"Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη δεν πρέπει να ξεχαστεί"

Θεσσαλονίκη, 02 Σεπτεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου:"Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη δεν πρέπει να ξεχαστεί"

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη παρευρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο κ. Καράογλου απέτισε φόρο τιμής στους 149 κατοίκους του Χορτιάτη οι οποίοι, στις 2 Σεπτεμβρίου 1944, εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Στο μήνυμά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε πως η θυσία των 149 αθώων κατοίκων του Χορτιάτη υπενθυμίζει σε όλη τη χώρα ότι αποτελεί ύψιστο καθήκον να διατηρήσουμε ακέραιη την ιστορική μνήμη.
"Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί, κανείς δεν δικαιούται να ξεχνά.
Όλο το Έθνος πρέπει να κλίνει ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες νεκρούς, στους αθώους πολίτες του Χορτιάτη, που σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια σφαγιάστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει πάντα να αγωνίζεται ώστε να επικρατεί η παγκόσμια ειρήνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας όσον αφορά στα εθνικά μας δικαιώματα.
Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη είναι μια επέτειος σημαντική που δεν θα πρέπει ποτέ κανείς να ξεχάσει. Ποτέ πια ναζισμός, ποτέ πια φασισμός" τόνισε ο κ. Καράογλου.