(Δ.Τ.): Παρέμβαση Θ. Καράογλου ώστε να ξεμπλοκάρει η κατασκευή μαρίνας στην Πυλαία

Θεσσαλονίκη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου
Παρέμβαση Θ. Καράογλου ώστε να ξεμπλοκάρει η κατασκευή μαρίνας στην Πυλαία

Να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα ξεμπλοκάρουν από τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας το έργο κατασκευής σύγχρονης μαρίνας στο παραλιακό μέτωπο της Πυλαίας, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα το πρωί, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας καλεί τη κυρία Κουντουρά να βρει την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να υπερκεραστούν και να αποσαφηνιστούν ζητήματα όπως η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, αλλά και ο διαχωρισμός ρόλων και ευθυνών ανάμεσα στον φορέα διαχείρισης και τον φορέα εκμετάλλευσης, προκειμένου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «Τουριστικός Λιμένας Πυλαίας» αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό έργο πνοής και ανάπτυξης για την περιοχή με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών. Σε αυτές θα φιλοξενηθούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λιμενικός σταθμός, χώροι υγιεινής, γραφεία διοίκησης, ιατρείο, τράπεζα, αποθήκη αποσκευών, καταστήματα yachting και εμπορικά καταστήματα. Παράλληλα θα υπάρχει πύργος ελέγχου της μαρίνας, ελικοδρόμιο, εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών, χώροι πρασίνου και χώρος στάθμευσης 270 θέσεων οχημάτων.
Από τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, προβλέπεται πως το έργο θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 440 σκαφών, εκ των οποίων τα εννέα προβλέπεται να είναι «mega yachts», ενώ θα διαθέτει κυματοθραύστη 229 μέτρων και τρεις πλωτούς προβλήτες 170,200 και 180 μέτρων για να «δένουν» τα σκάφη.