"Σταθερές και αμετακίνητες οι κόκκινες γραμμές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου
«Σταθερές και αμετακίνητες οι "κόκκινες γραμμές" τησ ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Μακάρι ο Αλέξης Τσίπρας να μην προλάβει να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ώστε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ως πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, να έχει τη χαρά να την καταψηφίσει» δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό News 94,3 και τον Αντώνη Μυλωνάκη.
«Οι δικές μας "κόκκινες γραμμές" είναι σταθερές και αμετακίνητες» πρόσθεσε, καθιστώντας επίσης σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε αποδρομή. Όπως σχολίασε: «Είναι πλέον αδύναμος και το γνωρίζει και ο ίδιος. Απόδειξη το γεγονός ότι μιλά με τους υπουργούς του μέσω των τηλεπαραθύρων».
Επίσης χαρακτήρισε «λογική και αυτονόητη» την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο εφόσον αποχωρίσει ο Πάνος Καμμένος από το υπουργικό συμβούλιο. «Εκεί θα αποδειχθεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει τη δεδηλωμένη» πρόσθεσε.
Τέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που καταψηφίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τους κάλεσε «να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από την καρέκλα».
«Το 2014 ο κ. Σκουρλέτης, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μας κουνούσε το δάκτυλο υποστηρίζοντας πως όσοι βουλευτές της τότε αντιπολίτευσης ψήφιζαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν "αποστάτες", "αργυρώνητοι" και "υπόλογοι". Τώρα, δηλαδή, αν κάποιοι αλλαξοπιστήσουν και φύγουν από τα κόμματά τους για να στηρίξουν μια κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα είναι "αποστάτες" ή δεν θα έχουν πάρει ανταλλάγματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Καράογλου.