Θ. Καράογλου προς Πολιτεία: "Υποστηρίξτε με κατάλληλες υποδομές το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου"

Θεσσαλονίκη, 04 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ»

Να υποστηρίξει με κατάλληλες υποδομές το υπό ανέγερση παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης προτρέπει την Πολιτεία ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. σημειώνει πως η ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου θα προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύνολο των πολιτών της Μακεδονίας, της Θράκης, αλλά και της Θεσσαλίας. Παράλληλα θα αυξήσει κατακόρυφα τον όγκο των μετακινήσεων προς τη συγκεκριμένη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και άρα την επισκεψιμότητα.
Λόγω της σημαντικότητας του έργου, προσθέτει, το μείζον πρόβλημα που γεννάται είναι κατά πόσο η Πολιτεία είναι έτοιμη, μέχρι την ολοκλήρωση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή του Φιλύρου, να υποστηρίξει με κατάλληλες υποδομές ένα έργο καθοριστικής σημασίας για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας.
Με βάση τα παραπάνω ο κ. Καράογλου ρωτά το αρμόδιο υπουργείο:
-εάν έχουν προβλεφθεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε το οδικό δίκτυο να διαπλατυνθεί μέχρι το οικόπεδο που θα στεγαστεί το νοσοκομείο,
-εάν υπάρχει πρόνοια για επέκταση της «γραμμής» του Μετρό ώστε να εξυπηρετούνται οι οικογένειες που θα το επισκέπτονται
-και τέλος εάν υπάρχει συνεργασία με τον ΟΑΣΘ ώστε να αυξηθούν σημαντικά τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού που θα πρέπει να το επισκεφθούν.