(Δ.Τ.) Στη Βουλή στέλνει ο Θ. Καράογλου τις οριζόντιες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε όλο το δήμο Ωραιοκάστρου

Θεσσαλονίκη, 04 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για τις οριζόντιες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε όλο το Δήμο Ωραιοκάστρου κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Σε αυτήν επισημαίνει ότι οι τεράστιες αυξήσεις σημειώθηκαν ανεξάρτητα από το εάν τα ακίνητα βρίσκονται στο κέντρο της έδρας του Δήμου ή σε κάποιο χωριό.
Εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός ότι στους νέους υπολογισμούς συμπεριλαμβάνονται ακόμα και περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων.
Ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Πεντάλοφο, τον Δρυμό, τη Λητή, το Μελισσοχώρι, τη Νεοχωρούδα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Μεσσαίο, τον Μονόλοφο και το Πετρωτό θα πρέπει να πληρώσουν τιμή ζώνης (από 1.100 έως 900 ευρώ) πιο ακριβή ακόμα και από τις τιμές ακινήτων στο δήμο Καλαμαριάς.
Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Καράογλου ζητά να μάθει:
1) Εάν προτίθεται να επανεξετάσει τις κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές ζώνης στον Δήμο Ωραιοκάστρου και να επανακαθορίσει νέες ρεαλιστικές και φυσικά πολύ χαμηλότερες τιμές ζώνης στα παραπάνω χωριά και
2) Τι προβλέπεται να πράξει για τις περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων του Δήμου Ωραιοκάστρου