Σε πρόγραμμα δράσης για το 2018 προβλέπεται να ενταχθεί ο Μακεδονικός Τάφος στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε πρόγραμμα δράσης για το 2018, που θα χρηματοδοτηθεί με 75.000 ευρώ, σχεδιάζει να εντάξει η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Μακεδονικό τάφο στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.
Αυτό αναφέρεται στην απάντηση που έστειλε το αρμόδιο Υπουργείο σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, τον περασμένο Οκτώβριο.
Διευκρινίζεται, ωστόσο, πως απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης του Ταφικού τύμβου στο πρόγραμμα είναι η σύνταξη των προδιαγραφών σε συνεννόηση με την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, «ώστε ο σχεδιασμός να υπηρετεί την ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης και ένταξης του χώρου σε ένα κοινό πρόγραμμα διαχείρισης».
Όπως δήλωσε σχετικά ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας: «Ασφαλώς πρόκειται για μια θετική προοπτική η οποία ελπίζουμε να υλοποιηθεί σύμφωνα με την απάντηση της κας. Κονιόρδου. Ο Μακεδονικός Τάφος στον Άγιο Αθανάσιο είναι ένα σπουδαίο αρχαιολογικό μνημείο το οποίο πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού, αλλά και την τόνωση της επισκεψιμότητας της περιοχής.
Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς του Δήμου Χαλκηδόνας θα παρακολουθούμε την πορεία του προγράμματος με την ελπίδα το νέο χρόνο ο Τύμβος να είναι διαθέσιμος στο κοινό έχοντας ολοκληρωθεί όλα τα προβλεπόμενα έργα».