"Πολλές υποσχέσεις και ελάχιστες πράξεις από την Κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Θερμαϊκού"

Θεσσαλονίκη, 23 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»

Τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της Πολιτείας προς τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Θερμαϊκού, δέκα μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή μιας 53χρονης, θυμίζει και αναδεικνύει με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Χαρακτηρίζει εφιαλτικό, για τους κατοίκους της περιοχής, το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη βιβλική καταστροφή που έπληξε το Δήμο μέχρι σήμερα, ενώ καταλογίζει στην Κυβέρνηση πλεόνασμα υποσχέσεων και υποκρισίας, μα και τεράστιο έλλειμμα αποτελεσματικότητας.
Σύμφωνα με καταγγελίες της επιτροπής πλημμυροπαθών του Δήμου Θερμαϊκού, παρά το γεγονός ότι οι πληγείσες περιοχές έχουν κηρυχθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι υποσχέσεις για άμεση ανακούφιση και αποζημίωση των πληγέντων παραμένουν έωλες και φυσικά ανεφάρμοστες.
Για παράδειγμα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων ζητούν συνεχώς πρόσθετα στοιχεία από τον Δήμο Θερμαϊκού για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης. Στοιχεία τα οποία αν και κατατίθενται άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου, η εκταμίευσή της ενίσχυσης καθυστερεί σημαντικά.