"Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε εθνικό χαρακίρι"

Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ»

«Εξοργιστικό» και «αδιανόητο» χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου το θέατρο του παραλόγου που έχει στήσει η Κυβέρνηση γύρω από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία, όπως σημείωσε, παραμένει ανοικτή με αποκλειστική ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Θέσεις και Απόψεις», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Κοντογουλίδης, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι προκειμένου να εξυπηρετήσει εσωκομματικούς του σκοπούς δεν διστάζει «να οδηγήσει τη χώρα σε... εθνικό χαρακίρι».
«Το έχω πει επανειλημμένα, θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά, όσο η Κυβέρνηση εσκεμμένα καθυστερεί να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση, τόσο θα βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και την οικονομική αβεβαιότητα» σημείωσε, απαριθμώντας τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής Τσίπρα στην εθνική μας οικονομία.
«Πρώτα από όλα στερεί από την Ελλάδα τη δυνατότητα να ενταχθεί στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης και άρα να εισρεύσει "φθηνό" χρήμα στις τράπεζες, δεύτερον της στερεί τη δεύτερη υποδόση η οποία σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα δοθεί στην ιδιωτική οικονομία όπου οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ και τρίτον αυξάνει κατακόρυφα το συνολικό λογαριασμό των μέτρων που θα ληφθούν».
Προέβλεψε, μάλιστα, ότι εφόσον η Κυβέρνηση δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση ούτε μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου και μετατεθεί για μετά το Πάσχα, τότε τα νέα μέτρα που θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ. «Εάν Τσίπρας και Καμμένος είχαν υλοποιήσει αυτά που οι ίδιοι συμφώνησαν και υπέγραψαν τον Αύγουστο του 2015, τότε και οι δανειστές μας δεν θα ζητούσαν τίποτα περισσότερο από όσα προέβλεπε εκείνη η συμφωνία» πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, απευθύνοντας έκκληση στην Κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη της αριστερές ιδεοληψίες και να επικρατήσει η λογική με μοναδικό γνώμονα το όφελος της χώρας. «Κλείσιμο της συμφωνίας σημαίνει επιστροφή της σταθερότητας στην οικονομία. Κάθε καθυστέρηση, από εδώ και πέρα, θα είναι απλά καταστροφική» κατέληξε.