"Η Κυβέρνηση έλαβε σχεδόν 500 εκ. ευρώ για το προσφυγικό και οι πρόσφυγες δοκιμάζονται από το πολικό ψύχος"

Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΑΒΕ ΣΧΕΔΟΝ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ»

Να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες για την κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που έχει λάβει η Κυβέρνηση και τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν επαρκώς για την προφύλαξη χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζονται από το πολικό ψύχος που πλήττει την πατρίδα μας, ζητά με ερώτηση του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις αρχές του 2015 η χώρα μας έχει λάβει οικονομική βοήθεια σχεδόν 500 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, από τα οποία 186 εκ. ευρώ για βελτίωση καταλυμάτων, νέους καταυλισμούς πριν το χειμώνα και βελτίωση συνθηκών υγιεινής και πρόνοιας για τα παιδιά.
Παρ'όλα αυτά χιλιάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι στοιβάζονται χωρίς πρόσβαση σε ζεστό και ασφαλές καταφύγιο στα ελλιπώς εξοπλισμένα κέντρα φιλοξενίας που στήθηκαν πρόχειρα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ή υπαίθριους χώρους.
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου με αφορμή την κατάθεση της σχετικής ερώτησης: «Ήρθε η ώρα στην Ελλάδα οι αρμόδιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους όταν πρέπει και όχι κατόπιν εορτής. Προτού καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της περίφημης διαβεβαίωσης Μουζάλα από τη Θεσσαλονίκη ότι "κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο" οι τηλεοπτικές κάμερες τον διαψεύδουν με τον πλέον επώδυνο τρόπο, καταγράφοντας εικόνες που διασύρουν την πατρίδα μας σε όλον τον κόσμο.
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αρχικά "λιάζονταν" στην πλατεία Συντάγματος, σήμερα "παγώνουν" και δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή διαβιώντας σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Ο αποτυχημένος Υπουργός Γιάννης Μουζάλας συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, αδυνατώντας να διαχειριστεί τα σχεδόν 500 εκ. ευρώ που έλαβε η Κυβέρνηση από το 2015 μέχρι σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, το να δηλώνεις "ευαίσθητος Αριστερός", να είσαι ακτιβιστής και να έχεις εργαστεί σε κοινωνικά κινήματα δεν σε καθιστά αυτόματα περισσότερο "ανθρωπιστή" ή αποτελεσματικό Υπουργό. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η στήριξη σε αυτόν επιβεβαιώνεται με πράξεις και όχι με... ταμπέλες».