Επικοινωνιακή... φούσκα η λειτουργία Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Επικοινωνιακή... φούσκα η λειτουργία Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κύριο

Θεσσαλονίκη, 22 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ... ΦΟΥΣΚΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Με αφορμή την στελέχωση και την επικείμενη λειτουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, οι Βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Θόδωρος Καράογλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Αφού πρώτα εγκαινίασε το δρομολόγιο του πρώτου συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης, αφού κατέστησε το λιμάνι της πόλης σε κέντρο κρουαζιέρας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αφού μετεγκατέστησε σε όλη τη χώρα τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που μέχρι πρότινος ζούσαν στα δεκάδες κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούσαν στη Βόρεια Ελλάδα, αφού έδωσε φορολογικά κίνητρα στις χιλιάδες επιχειρήσεις που είχαν... μεταναστεύσει στα γειτονικά βαλκανικά κράτη να επιστρέψουν στην έδρα τους και αφού καταπολέμησε αποφασιστικά την ανεργία που μάστιζε τη Μακεδονία και τη Θράκη, ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει τώρα το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ελέγχει καλύτερα την αναπτυξιακή... έκρηξη που συντελείται στη Βόρεια Ελλάδα.
Επειδή όλα τα παραπάνω αποτελούν, φυσικά, μέρος των "αυταπατών" του Αλέξη Τσίπρα, τον καλούμε να σταματήσει να βάζει την επικοινωνία μπροστά από την πολιτική και να στραφεί υπεύθυνα και αποφασιστικά πάνω από τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν και κρατούν "όμηρο" της υπανάπτυξης την ευαίσθητη περιοχή μας.
Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επικοινωνιακή φούσκα, την οποία... συντηρεί μόνο και μόνο για να μη φανεί (για πολλοστή φορά) ασυνεπής ως προς εκείνα που υποσχέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Θα ήταν πιο χρήσιμο και ωφέλιμο για τη Μακεδονία και τη Θράκη ο Πρωθυπουργός να αφήσει στην άκρη τα εγκαίνια γραφείων άνευ αρμοδιοτήτων και να επανασυστήσει αυτόνομο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ενισχύοντάς το με αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες όπως εκείνες που απέκτησε τον Ιούνιο του 2012. Αρμοδιότητες οι οποίες όχι μόνο τοθ έδωσαν ένα σημαντικό ρόλο στην οικονομική πολιτική της χώρας, αλλά έδωσαν και στους βορειοελλαδίτες χειροπιαστές αποδείξεις ότι ο βόρειος ελληνικός χώρος μπορεί να εξελιχθεί σε ατμομηχανή ανάπτυξης για το σύνολο της πατρίδας μας.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, μόνο και μόνο για να... αποκαταστήσει επαγγελματικά και άλλους κομματικούς "συντρόφους" του, οι οποίοι βρίσκονται ψηλά στην επετηρίδα του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν να "κολλήσουν" τα πρώτα τους ένσημα στον κρατικό μηχανισμό».