Η Συνταγματική Αναθεώρηση "σπάει" τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών

Η Συνταγματική Αναθεώρηση "σπάει" τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών Κύριο

Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ "ΣΠΑΕΙ" ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ»

«Η χώρα δεν πρέπει να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή του καταστατικού της χάρτη μέσω της Συνταγματικής αναθεώρησης» ήταν το κεντρικό μήνυμα της χθεσινής παρουσίασης του βιβλίου «Ορκίζομαι» που έγραψε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου, στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων πολιτών, των Δημάρχων του Νομού Χαλκιδικής, εκπροσώπων φορέων, περιφερειακών συμβούλων, του τοπικού Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Βαγιωνά και των πρώην Βουλευτών του κόμματος κυρίων Ευθύμιου Καρανάσιου, Αθηναίου Φλωρίνη και Βαρσάμη Γιοβανούδα.
Εξηγώντας τους βασικούς άξονες του βιβλίου, ο κ. Καράογλου έκανε λόγο για «συνδιαμόρφωση των κανόνων δημοκρατίας ανάμεσα στην Πολιτεία και την κοινωνία», εστιάζοντας στην ανάγκη να χτίσουμε ένα πραγματικό κράτος δικαίου.
«Ήρθε η ώρα να ξαναγράψουμε τους όρους λειτουργίας του κράτους, της κοινωνίας, της ηθικής και της οικονομίας μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την προσπάθεια κατάλυσης των βασικών αρχών του κοινωνικού πολιτισμού» επισήμανε, τονίζοντας την αναγκαιότητα «να σπάσει ο φαύλος κύκλος των χαμένων ευκαιριών και να ανατραπεί το τεκμήριο ενοχής που περιβάλλει κόμματα και πολιτικούς».
Έκλεισε, μάλιστα, την τοποθέτησή του με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου: «Ο νόμος να' ναι ο πρώτος και μόνος οδηγός και της πατρίδας ένας να γίνει αρχηγός, γιατί και η αναρχία μοιάζει με σκλαβιά».
Μιλώντας για το βιβλίο, ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος το χαρακτήρισε «εξαιρετικό» και ευχήθηκε να αποτελέσει «εφαλτήριο για την κατάθεση περαιτέρω προτάσεων προς όφελος της κοινωνίας».
Ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Γαρούφας, το περιέγραψε ως «ουσιαστική πρόταση για το μέλλον» και υποστήριξε ότι οι 19 προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Καράογλου είναι «βάση διαλόγου» σε διακομματικό επίπεδο. Σημείωσε δε πως: «Ήρθε ο καιρός για μια γενναία και τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση η οποία θα δώσει περιεχόμενο στους θεσμούς, υπηρετώντας το Δημόσιο συμφέρον».
Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κ. Κώστας Τσιάρας, επαίνεσε τον κ. Καράογλου διότι «με ψυχραιμία και σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο συμβάλλει με ενδιαφέρουσες απόψεις στον εμπλουτισμό του δημόσιου διαλόγου».
«Το βιβλίο κατανοεί την πολιτική συγκυρία, δεν περιορίζεται στο παρόν αλλά επεκτείνεται και στο μέλλον. Έχει πυξίδα και στόχο για το που πρέπει να κατευθυνθεί η Ελλάδα. Η μοίρα της Νέας Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένη με το Σύνταγμα του 1975 και την ανασυγκρότηση της χώρας» κατέληξε.