Δ.Τ.: «Η Κυβέρνηση διαχωρίζει τους Θεσσαλονικείς σε πατρικίους και πληβείους»

Δ.Τ.: «Η Κυβέρνηση διαχωρίζει τους Θεσσαλονικείς σε πατρικίους και πληβείους» Κύριο

Θεσσαλονίκη, 19 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεόδωρος Καράογλου: «Η Κυβέρνηση διαχωρίζει τους Θεσσαλονικείς σε πατρικίους και πληβείους»

«Ταξική μνησικακία» καταλογίζει στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την εξοργιστική δήλωσή του πρώτου σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία χωρίς ίχνος ντροπής διαχώρισε τη Θεσσαλονίκη σε «ακριβή» και «υποβαθμισμένη» περιοχή.
Σε ερώτησή που κατέθεσε σήμερα το πρωί καλεί την Κυβέρνηση να αποδοκιμάσει τη δήλωση Τόσκα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση σημαίνει ότι την υιοθετεί και ζητά να μάθει εάν η επιλογή του στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά, ως κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, έγινε με κριτήρια την αξία γης ή την καταλληλότητα χώρων και εγκαταστάσεων.
Αμέσως μετά ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής:
«Ο διαχωρισμός της Θεσσαλονίκης, δια στόματος του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, σε «ακριβές» και «φθηνές-υποβαθμισμένες» περιοχές, αποτελεί προϊόν ταξικής μνησικακίας. Είναι πλέον σαφές ότι με τα νέα αριστερά ήθη οι Θεσσαλονικείς χωριζόμαστε σε πατρικίους και πληβείους.
Παράλληλα δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων των Διαβατών, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που επιλέχθηκε το στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου" ως κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, βροντοφωνάζουν ότι η περιοχή τους είναι θύμα της άνισης μεταχείρισης από την πλευρά της Πολιτείας.
Η δυτική Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως η... αποθήκη του υπόλοιπου πολεοδομικού συγκροτήματος, στην οποία στοιβάζονται όσα δεν "χωρούν" στις άλλες περιοχές. Καλώ την Κυβέρνηση να αποδοκιμάσει τη δήλωση του κ. Τόσκα, διότι σε διαφορετική περίπτωση την υιοθετεί και άρα απηχεί τις θέσεις της και επίσης της ζητώ να εξηγήσει στους κατοίκους των Διαβατών με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το συγκεκριμένο στρατόπεδο».