Ξεκίνησε δουλειά ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας

Ξεκίνησε δουλειά ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας Κύριο

Θεσσαλονίκη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε δουλειά ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας

Με στόχο την επανεκκίνηση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και την μετεξέλιξή του σε Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Ελλάδας συνεδρίασε χθες, για πρώτη φορά, ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στα μέλη ο Τομεάρχης και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Η συνάντηση εργασίας διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, παρουσία του αρμόδιου Συντονιστή ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του κόμματος κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη.
Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν πως τα μέλη του Τομέα πρέπει να εργαστούν με ταχύτητα, μεθοδικότητα, στόχευση, συνέπεια και διεκδικητικό πνεύμα απέναντι σε όσους θέλουν τη Βόρεια Ελλάδα βουβή. Στο πλαίσιο αυτό όσοι απαρτίζουν την εθελοντική ομάδα εργασίας θα χωριστούν σε 8 θεματικούς τομείς, αποστολή των οποίων είναι να καταρτίσουν άμεσα ένα πλήρες σχέδιο δράσης του ΥΜΑΘ, το οποίο αφού παρουσιαστεί αναλυτικά στον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συμπεριληφθεί στην εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που ετοιμάζεται να παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες η Νέα Δημοκρατία.
Στην σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Καράογλου, ως Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης, χαρακτήρισε «αντιπροσωπευτική» τη σύνθεση του Τομέα και επισήμανε πως «σε αυτήν την εθελοντική ομάδα εργασίας καταθέτουμε χρόνο, σκέψεις και προσφορά, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι την επόμενη ημέρα στην περίπτωση που δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις», σημειώνοντας ότι «μπροστά μας έχουμε ένα σημαντικό έργο να επιτελέσουμε, με σκοπό να καταστήσουμε το ΥΜΑΘ σημείο αναφοράς διοικητικής αποκέντρωσης και παραγωγικής ανάπτυξης». Προανήγγειλε δε, ότι ανάλογες συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας.
Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης αφού συνεχάρη τον κ. Καράογλου για την ταχεία, όπως είπε, συγκρότηση και εκκίνηση του Τομέα, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την «ανίκανη, ιδεοληπτική και καταστροφική».
Στη χθεσινή συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Διοικούσας, κ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ο Ειδικός Σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη για αναπτυξιακά θέματα της Μακεδονίας κ. Αντώνης Οικονόμου, ο Διευθυντής της Διοικούσας κ. Ζήσης Ιωακείμοβιτς και ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. σε Μακεδονία και Θράκη κ. Θεόδωρος Μητράκας.