ΔΤ: Η εγκατάσταση χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων στη Θράκη θα μετατρέψει την περιοχή σε απέραντη "Γκρίζα ζώνη"

ΔΤ: Η εγκατάσταση χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων στη Θράκη θα μετατρέψει την περιοχή σε απέραντη "Γκρίζα ζώνη" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεόδωρος Καράογλου: «Η εγκατάσταση χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων στη Θράκη θα μετατρέψει την περιοχή σε απέραντη "Γκρίζα ζώνη"»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, είχε σήμερα το πρωί ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Ν.Δ. και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρωτοφανή καταγγελία του ότι η Κυβέρνηση αναζητά, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατοικίες για να στεγάσει χιλιάδες Μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο.
Αμέσως μετά ο κ. Καράογλου κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών- Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εξωτερικών, με την οποία καλεί την Κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πληθυσμιακή ανισορροπία και θα μετατρέψει τον Έβρο σε απέραντη «γκρίζα ζώνη», θέτοντας σε κίνδυνο εθνικά μας δικαιώματα.
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και διερεύνησαν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα για τη στέγαση πάνω από 6.000 (σε σύνολο 86.000), κατά βάση Μουσουλμάνων, προσφύγων, για τουλάχιστον δυο χρόνια, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2016. Με δεδομένο πως στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, πρόκειται για μια απόφαση πολιτικά ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη, η οποία γεννά πληθυσμιακή ανισορροπία και θα προκαλέσει το απόλυτο χάος στην πιο ευαίσθητη, ίσως, περιοχή της πατρίδας μας.
Είναι σαν να βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η Κυβερνητική λαθρολαγνεία αλλά και το μεταναστευτικό ζήτημα δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι ή Δούρειο Ίππο ξεπουλήματος εθνικών μας δικαιωμάτων και αλλοίωσης του πληθυσμού του Έβρου.
Το μόνο μέρος στην Ελλάδα για το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρξει η παραμικρή σκέψη μόνιμης εγκατάστασης Μουσουλμάνων προσφύγων είναι η ακριτική μας Θράκη. Αντί για αυτό, η Κυβέρνηση θέτει μόνη της τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία "γκρίζας ζώνης" στην περιοχή».