"Στον ΣΥΡΙΖΑ τους στενεύει το κυβερνητικό και μνημονιακό κοστούμι"

"Στον ΣΥΡΙΖΑ τους στενεύει το κυβερνητικό και μνημονιακό κοστούμι" Κύριο

Θεσσαλονίκη 01 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θ. Καράογλου: "Στον ΣΥΡΙΖΑ τους στενεύει το κυβερνητικό και μνημονιακό κοστούμι"

Να σεβαστεί τον ελληνικό λαό που τον εξέλεξε Πρωθυπουργό και να ασκήσει υπεύθυνη κυβερνητική πολιτική, προς όφελος του εθνικού και όχι του κομματικού συμφέροντος, προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στις τοποθετήσεις που εξέφρασε κατά τη διάρκεια της σημερινής του παρουσίας στην εκπομπή "ΕΡΤ Ενημέρωση" και στον δημοσιογράφο Γιάννη Δάρρα.

Σχολιάζοντας τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, με τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης που σχεδιάζει η Κυβέρνηση και την ταυτόχρονη μείωση των καταβαλλόμενων ποσών σύνταξης, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου περί σεβασμού και στήριξης των συνταξιούχων αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου, μόλις δέκα ημέρες μετά τις εκλογές.
"Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε και τώρα οφείλουν να κυβερνήσουν" ανέφερε, σημειώνοντας πως αποδείχθηκε άνθρακας ο... θησαυρός της περίφημης κυβερνησιμότητας του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.
"Είναι προφανές", είπε, "ότι στην Κουμουνδούρου και στο Μέγαρο Μαξίμου τους στενεύει το κυβερνητικό και μνημονιακό κοστούμι που έραψαν. Τόσα χρόνια έμαθαν στο ρόλο του εθνικού εισαγγελέα και να κουνούν το δάκτυλο στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα του λογαριασμού και να εφαρμόσουν ως κυβέρνηση το μνημόνιο που οι ίδιοι φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού".
Ερωτώμενος για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι η όλη διαδικασία "δεν έπρεπε να εξελιχθεί σε πασαρέλα των υποψηφίων Προέδρων" και πως πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δυο εβδομάδων.
Όπως είπε: "Άποψή μου είναι ότι πρέπει να τελειώσει η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ασχοληθούμε επιτέλους με την ουσία της πολιτικής, που είναι η άσκηση υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης εντός του Κοινοβουλίου".
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα ψηφίσει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Νίκου Βούτση για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Καράογλου σημείωσε δηκτικά: "Προσωπικά δεν ψήφισα για Πρόεδρο της Βουλής την κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οπότε, όποιος έχει καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι".

Όλη την παρουσία του κ. Καράογλου στην ΕΡΤ-1 και στην εκπομπή "ΕΡΤ Ενημέρωση", μπορείτε να την δείτε εδώ: http://karaoglou.gr/interviews/item/4466-ert1.html