Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "KARFITSA"

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "KARFITSA" Κύριο

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "KARFITSA"

Σάββατο 26-09-2015

"Στις 20 Σεπτεμβρίου υποστήκαμε την τρίτη εκλογική ήττα σε διάστημα οκτώ μηνών και αυτό το στοιχείο από μόνο του σημαίνει πολλά και μας δείχνει, ως Νέα Δημοκρατία, ακόμη περισσότερα. Πρώτον ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε την κοινωνία πως είχαμε τις ενδεδειγμένες λύσεις για να κάνει η Ελλάδα τα απαιτούμενα άλματα προς τα εμπρός. Για παράδειγμα, πιστέψαμε ότι η συντριβή που υπέστη ο ιδιωτικός τομέας στο 7μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα αποτυπωνόταν στην κάλπη και ότι οι άνεργοι θα επέλεγαν εκείνους που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, όμως, κάναμε λάθος.
Δεύτερον ότι ο προεκλογικός αγώνας δεν δόθηκε πόρτα-πόρτα. Ενδεικτικά μονάχα αναφέρω ότι στη Β΄ Θεσσαλονίκης, όπου Βουλευτές και πολιτευτές δώσαμε ως ομάδα τον αγώνα, αυξήσαμε το ποσοστό της Ν.Δ. κατά 1,5 μονάδα πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.
Θέτω αυτό το παράδειγμα για να τονίσω ότι οι Βουλευτές, όντας απαλλαγμένοι από το κυνήγι του σταυρού, έπρεπε να κινηθούμε πιο δυναμικά στις τρεις εβδομάδες προεκλογικού αγώνα. Καμία εκλογική αναμέτρηση δεν κερδίζεται με selfie ή φωτογραφίες δίπλα στον εκάστοτε Πρόεδρο. Οι εκλογές κερδίζονται μέσα στην κοινωνία.
Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα της Ν.Δ., μετά και την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου, θα απαντήσω με τη φράση του Αίσωπου: «Ο της φιλοδοξίας έρως, των ανθρώπων νουν επιθολεί» (μτφ: Η φιλοδοξία θολώνει το μυαλό).
Με λίγα λόγια η διαδικασία εκλογής του νέου ή της νέας Προέδρου πρέπει να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο σοβαρότητας και να μην αντιμετωπιστεί από ορισμένους ως αφετηρία προσωπικής προβολής ή μέσο υπενθύμισης πολιτικής παρουσίας.
Δεν χρειαζόμαστε κάποιον-α κατ' ομοίωση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά Πρόεδρο που θα διακρίνεται για το ήθος, την επιμονή, την προσήλωσή του στον ρεαλισμό και την ικανότητά του να εκπέμπει στην κοινωνία μηνύματα ελπίδας».