Δήλωση Θ. Καράογλου για την παραίτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ

Δήλωση Θ. Καράογλου για την παραίτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ Κύριο

Θεσσαλονίκη, 06 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Θεόδωρου Καράογλου για την παραίτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

"Ο Ελληνικός λαός άκουσε, αξιολόγησε, αποφάσισε. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί μεγάλη προσωπική νίκη του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει τη βαριά ευθύνη, αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία, να διορθώσει τα χονδροειδή λάθη που κάνει επί μήνες και να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, υπογράφοντας την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους τις επόμενες 36 ώρες, με λύση εντός ευρώ.
Η χώρα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, για αυτό και θέλω να ελπίζω ότι η Κυβέρνηση θα πάψει τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις, αφήνοντας στην άκρη την αλαζονεία των τελευταίων ωρών, διότι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι την αποθέωση από την αποδοκιμασία τις χωρίζει μια λεπτή γραμμή και όσοι σήμερα τους χειροκροτούν, αύριο μπορεί να φωνάζουν "σταύρωσον".
Σε ό,τι αφορά στην απόφαση του κ. Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει ότι ο πρώην Πρόεδρος ξέρει να παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Παρέλαβε τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή και την παρέδωσε για πρώτη φορά με πρωτογενές πλεόνασμα, έχοντας την εμπιστοσύνη όλης της Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Για τη μεγάλη μας παράταξη τώρα είναι ώρα αξιοπρέπειας.
Οφείλουμε να αποκηρύξουμε τη λογική των εξατομικευμένων ευθυνών, να παραμερίσουμε εγωισμούς, να μην λειτουργήσουμε με... καπετανάτα.
Βρισκόμαστε ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων. Και αυτές τις αποφάσεις στη Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να τις λάβουμε εν μέσω κλειστών εσωκομματικών συναντήσεων, υπόγειων διαδρομών και κύκλους αλληλοαμφισβήτησης, αλλά το συντομότερο δυνατόν, γιατί το επιβάλλει η ταχύτητα των πολιτικών εξελίξεων.
Υποχρέωσή μας είναι να ξανασυναντηθούμε με την κοινωνία. Να ακούσουμε τα κελεύσματα της εποχής, να ανανεωθούμε σε επίπεδο στελεχών και ιδεών και έχοντας ως βάση τη φιλελεύθερη αντίληψη, να ασκήσουμε αξιόπιστη και δυναμική αντιπολίτευση.
Η Νέα Δημοκρατία είναι υπεράνω προσώπων, είναι ιδέα, είναι η παράταξη που εγγυάται το ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας¨.