«Συνταγματική εκτροπή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» (09.12.14)

«Συνταγματική εκτροπή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» (09.12.14) Κύριο

Δελτίο Τύπου

Θεσσαλονίκη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Θεόδωρος Καράογλου: «Συνταγματική εκτροπή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές»

«Κακή εξέλιξη για την πατρίδα μας» χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2014) στην εκπομπή του Βασίλη Κοντογουλίδη, «Θέσεις και Απόψεις», στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «συνταγματική εκτροπή», όσον αφορά στην «εμμονή του να κρατήσει αδιάλλακτη στάση στην Προεδρική εκλογή προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές», υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η αυξημένη πλειοψηφία για εκλογή ΠτΔ καθιερώθηκε το 1975 προκειμένου τα πολιτικά κόμματα να προχωρούν σε συναινετικές διαδικασίες και να επιλέγουν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον άριστο των Ελλήνων, ο οποίος δεν θα συμβολίζει παρατάξεις, αλλά την ενότητα του ελληνικού λαού».
Σε άλλο σημείο ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι «θα είναι καταστροφική για τον τόπο μας μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και εξήγησε ότι εκείνο που προέχει είναι η εμπέδωση εντός και εκτός συνόρων του κλίματος πολιτικής σταθερότητας.
«Το σκηνικό στην οικονομία πρέπει να είναι ξεκάθαρο και απλό. Να ξέρουν οι επενδυτές και οι αγορές ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα και όχι παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία θα βλάψει την πατρίδα μας. Η Κυβέρνηση έπραξε ορθά με την απόφασή της να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί το μόνο που δεν συγχωρεί η οικονομία μας είναι η πολιτική αστάθεια» κατέληξε ο κ. Καράογλου.